Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, να αποδεχθεί χωρίς καμία αντίδραση στο «Φόρουμ των Δημάρχων της Μεσογείου» που έγινε στην Φλωρεντία, την συμμετοχή, του «Δημάρχου Βόρειας Λευκωσίας», Mehmet Harmancı, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου και υπέγραψε το κείμενο των συμπερασμάτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα ως διακήρυξη υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας!

Θέτουμε ενώπιον των ευθυνών της την Κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα διερωτόμαστε, αν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών και τι έχει πράξει, για το διπλωματικό αυτό ατόπημα! Επιπλέον, καλούμε τον Δήμαρχο Αθηνών να παραιτηθεί.

Μια κίνηση που προκαλεί ολόκληρο τον Ελληνισμό, εκτός αν ο κ. Κασουλίδης θα μας πει και πάλι «τι θέλετε να κάνω;», όπως απάντησε σε ερώτηση σε συνέντευξη αναφορικά με τις απειλές του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Η επίσημη πρόσκληση – πρόγραμμα – λίστα καλεσμένων:

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης:

Ο «Δήμαρχος Βόρειας Λευκωσίας», Mehmet Harmancı:

Τοποθέτηση του Mehmet Harmancı, με την προκλητική ανοχή του Κώστα Μπακογιάννη:

Φωτογραφία όλων των δημάρχων, με τον ψευδοδήμαρχο:

Προκαλεί η δημόσια ανακοίνωση του Mehmet Harmancı, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Μαζί με τους κορυφαίους δήμους της μεσογείου … υπογράψαμε τη Διακήρυξη της Φλωρεντίας”.

“Είμαστε περήφανοι για τη χώρα και την πόλη μας, για την εκπροσώπηση σε μια σημαντική σύνοδο”.