Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) χαιρετίζει ως θετική τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως η νίκη αυτή επιτεύχθηκε κατά μίας υποψήφιας η οποία είχε πλήρη υποστήριξη από το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ και των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε πως η Χίλαρυ Κλίντον ως επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, είναι υπεύθυνη για το αιματοκύλισμα στην Λιβύη και στην Συρία αφού υποστήριξε σθεναρά την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι και την αποσταθεροποίηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ αντίστοιχα. Ταυτόχρονα η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι υπέρ μιας πιο σκληρής αντιμετώπισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος παρουσιάζεται με μια πιο ήπια προσέγγιση.

Τέλος δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως η Χίλαρυ Κλίντον, είχε ενεργή συμμετοχή στην διαμόρφωση του κλίματος γύρω από το Κυπριακό και είναι υπέρμαχος ενός νέου σχεδίου λύσης ΔΔΟ. Η μη εκλογή της στο προεδρικό θώκο των ΗΠΑ θα μειώσει τις πιέσεις προς την πλευρά μας για μια κακή λύση του Κυπριακού.

Χρίστος Χρίστου

Πρόεδρος & Βουλευτής

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)