Στην σημερινή μας συνάντηση με εκπροσώπους συντεχνιών της ΑΤΗΚ, εξετάσαμε τα θέματα τα οποία αυτή την στιγμή απασχολούν τον οργανισμό και όπως ήταν και η προεκλογική δέσμευση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), έτσι και τώρα επαναλάβαμε την θέση μας ότι είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών. Θεωρούμε η εταιρία ότι δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια και να εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών, αλλά πρέπει να παραμείνει εταιρία δημόσιου δικαίου.

Σε αυτή την γραμμή θα είναι και οι προτάσεις οι οποίες θα καταθέσει προτάσεις και το Κίνημά μας σύντομα στο κοινοβούλιο.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι κτήμα και περιουσία του κυπριακού λαού και έτσι πρέπει να παραμείνει. Γι’ αυτό λοιπόν με συγκεκριμένες, ολοκληρωμένες προτάσεις θα φέρουμε στο κοινοβούλιο, νέες τροπολογίες, που θα υπερασπίζονται τον οργανισμό. Αναγνωρίζοντας βέβαια ότι πρέπει να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός, αλλά και η εξυγίανση αφού παλαιότερα υπήρξαν προβλήματα και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που ήταν υπεύθυνοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπουλήσουμε τον συγκεκριμένο οργανισμό στα χέρια του οποιουδήποτε ιδιώτη. 

Χρίστος Χρίστου

Πρόεδρος & Βουλευτής

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)