Σήμερα (07/02/2019), στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, έγινε για πρώτη φορά ενημέρωση σχετικά με την Γρίπη Α’, από λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Αν και οι λειτουργοί καθησύχασαν όλους τους Βουλευτές, ότι η κατάσταση ελέγχεται, αυτό που εμείς έχουμε παρατηρήσει, είναι ότι το Υπουργείο Υγείας βρέθηκε να ακολουθεί τις εξελίξεις και όχι να τις προβλέπει. Θα μπορούσε από τους προηγούμενους μήνες να προβεί στην κατάλληλη ενημέρωση, ιδίως των ευάλωτων ομάδων που θα αντιμετώπιζαν εντονότερα το συγκεκριμένο πρόβλημα, για να προλάβουμε τις δυσάρεστες εξελίξεις.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή έχουν ήδη καταγραφεί επτά (7) θάνατοι συμπατριωτών μας από την εν λόγω ασθένεια.

Είναι λοιπόν η ώρα, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους,  να στελεχώσουν κυρίως τα τμήματα των πρώτων βοηθειών, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες και η δουλειά διεκπεραιώνεται κυρίως χάριν στο φιλότιμο του ιατρικού, του παραϊατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, αντί να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.

Την πιο πάνω διαπίστωση, την έχω ήδη μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας από την περασμένη βδομάδα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, άρα δεν είναι μια σημερινή τοποθέτηση, αλλά μια θέση την οποία το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει επαναλάβει αρκετές φορές.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όσο τα συγκεκριμένα τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν, όπως δηλαδή ένα ευρωπαϊκό νοσοκομείο, τότε όλο το υπόλοιπο σύστημα εντός των κρατικών νοσηλευτηρίων θα μπλοκάρεται.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)