Μετά από καταγγελίες πολιτών, που έφθασαν στα Γραφεία του Κινήματός μας, για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Εργαστήριο Πρόσθετων  Μελών του υπουργείου Υγείας το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το θέμα.

Αφού αναφέραμε το περιεχόμενο των καταγγελιών των συμπολιτών μας για την υπολειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου, ζήτησε από τον υπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την γρήγορη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει για να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σύμφωνα με την επιστολή που λάβαμε, λόγω προβλήματος υγείας του βασικού υπάλληλου του εργαστηρίου, αυτό παρέλυσε και δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ασθενείς.

Επιπλέον, η λίστα ασθενών οι οποίοι αναμένουν πρόσθετο μέλος έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αλυσιδωτά προβλήματα, τόσο στους εν αναμονή ασθενείς, όσο και στις οικογένειες αυτών.

Αναμένουμε εξελίξεις για το θέμα. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) συνεχίζει απτόητο τον πολυεπιπέδο αγώνα του και μέσα από το έργο του αποδυκνύει ότι βρίσκεται στο πλευρό του λαού. Δεν νοείται, αν ευσταθούν οι πληροφορίες, στην Κύπρο του 2016 να επικρατεί αυτή η κατάσταση. Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να το διευθετήσει άμεσα.

Η Υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και το κράτος έχει υποχρέωση να λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να την παρέχει στους πολίτες του.