Από διάφορες παράνομες εισόδους στην πράσινη γραμμή εισήλθαν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας 223 μετανάστες, τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, 70 μετανάστες  πέρασαν από την πράσινη γραμμή την Παρασκευή και εμφανίστηκαν το Σάββατο στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μεταναστών, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Ακόμη 153 άτομα, τα οποία εισήλθαν επίσης στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την πράσινη γραμμή, παρουσιάστηκαν σήμερα στο Τμήμα και ζήτησαν επίσης πολιτικό άσυλο. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι Αφρικανικής καταγωγής και ΟΧΙ όπως τους παρουσιάζουν δήθεν σαν πρόσφυγες από Συρία.

Η Αστυνομία στο πλαίσιο των επαφών που έχει με τους αιτητές ασύλου, προσπαθεί να διερευνήσει από ποιες εισόδους εισήλθαν και ποιοι είναι οι συνεργάτες τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σκάφος μεταναστών εντοπίστηκε σήμερα από ραντάρ, να πλέει στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου και συγκεκριμένα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Στην άσπρη βάρκα περίπου 15 μέτρων, η οποία παρακολουθείτο από την ακτοφυλακή, επέβαιναν περίπου 50 άτομα. Άκατος της λιμενικής βρίσκεται στο σημείο για βοήθεια.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης στην μεταναστευτική πολιτική, που το Κίνημά μας εδώ και αρκετά χρόνια απαιτεί επιτακτικά, αλλά όλα τα υπόλοιπα κόμματα μας επιτέθηκαν με διάφορα υβριστικά σχόλια. Λίγα χρόνια μετά, αφού δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, κατανοούν την αναγκαιότητα για χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται πόσο δίκαιο είχε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)