Σε γραπτή δήλωση του ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου, για τη σημερινή συνέδρια της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της βουλής, κατέθεσε τα ακόλουθα:

Για το θέμα της Διανέλλειου:

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Λάρνακας. Ο ιστορικός χώρος της Διανέλλειου σχολής έχει μετατραπεί σε χώρο εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών, οχληρίας, παρανομίας, διαμονής αστέγων και πεδίο περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Το 2027 που ακούστηκε από το Υπουργείο δεν μας ικανοποιεί. Ζητούμε άμεσες λύσεις και την κατάθεση οδικού χάρτη με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να ελέγξουμε την υλοποίηση των όσων έχουν σχεδιαστεί.

Για την Πανεπιστημιακή Σχολή:

Η τραγική και εγκληματική ασυνεννοησία μεταξύ των αρμόδιων φορέων, του Υπουργείου και του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχουν ως μόνο θύμα την Λάρνακα.

Η δική μας θέση, ως ΕΛΑΜ, είναι ότι η πολιτική απόφαση συνεχίζει να υφίσταται. Δεν αναιρέθηκε ποτέ. Ως ΕΛΑΜ και ως Βουλευτής Λάρνακας, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε για την υλοποίηση του σχεδιασμού που υπάρχει για τη Λάρνακα, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που υφίσταται ολόκληρη η Επαρχία.