Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θέλει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του στους Ασσιώτες αλλά και σε όλους τους συγγενείς αγνοουμένων που, 40 χρόνια μετά, περιμένουν με αγωνία να μάθουν για τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Ως εκ τούτου χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, επί της ευκαιρίας της ημέρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινότητας της Άσσιας που διατυπώθηκαν χθες σε Διάσκεψη Τύπου, που σκοπό έχουν να ασκήσουν πιέσεις για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Μετά λύπης μας όμως παρατηρούμε ότι ακόμα και στο θέμα των αγνοουμένων, κάποιοι ασελγούν για τους δικούς τους αλλότριους σκοπούς. Είναι απαράδεκτο τα ιατροδικαστικά πιστοποιητικά θανάτου που δίδονται προς τους συγγενείς, να αναγράφεται πάνω αιτία θανάτου «ΑΓΝΩΣΤΗ», κάτι το οποίο πρόβαλε από τον Ιούλιο του 2013, ο Πρόεδρος του Κινήματος μας, Χρίστος Χρίστου! Οι αγνοούμενοι υπήρξαν θύματα προμελετημένης και εν ψυχρώ δολοφονίας, από τους βάρβαρους Τούρκους εισβολείς, οι οποίοι αφού τους αιχμαλώτισαν στην συνέχεια τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε κανέναν και θέλουμε ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να καταγγείλουμε δημόσια όλους τους εμπλεκομένους. Το προαναφερόμενο πιστοποιητικό αποτελεί συγχωροχάρτι προς την Τουρκία, που μετακίνησε τα οστά των αγνοουμένων, τα όποια έριξαν σε δύο πηγάδια, στην προσπάθεια της να συγκαλύψει το φρικτό αυτό έγκλημα και εμείς με αυτόν τον τρόπο τους δίνουμε, άφεση αμαρτιών.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί:

– Οι προσπάθειες προς εντοπισμό των οστών όχι μόνο να συνεχιστούν, αλλά και να εντατικοποιηθούν, καθώς είναι ανεπίτρεπτο οι συγγενείς να κηδεύουν «άδεια» φέρετρα.

– Να επιδίδονται σωστά αιτιολογικά θανάτου, μη παραγράφοντας την φρικαλεότητα των Τούρκων. Κάθε τι άλλο φτάνει τα όρια της προδοσίας κι όσοι ευνοούν μια τέτοια πράξη κρίνονται συνένοχοι.

– Η Τουρκία να καθίσει στο σκαμνί για φρικτά εγκλήματα πολέμου και να καταγγελθεί σε όλα τα διεθνή φόρα και όχι να της «κλείνουμε το μάτι».

Από ότι φαίνεται κάποιοι είναι αποφασισμένοι, όχι μόνο την ιστορία να διαγράψουν, αλλά ακόμα και τα φρικτά εγκλήματα πολέμου που προκάλεσαν οι βάρβαροι εισβολείς, χάριν μια κίβδηλης Ελληνοτουρκικής φιλίας και της ξενόφερτης «λύσης».

Υ.Γ.: Είναι πραγματικά γελοίο να βλέπουμε βο(υ)λευτές και πολιτικάντηδες, δακρύβρεχτοι να καταδικάζουν τα εγκλήματα των Τούρκων, ενώ από την άλλη μιλάνε για ειρηνική συμβίωση και Ελληνοτουρκική φιλία. Αποφασίστε κύριοι! Το θέατρο σας, το βαρεθήκαμε …

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)