Τι και αν εκδιώχθηκαν κακήν κακώς πριν λίγες μέρες από τα κατεχόμενα, λιντσαρίστηκαν από τα αδέλφια τους Τουρκο«κύπριους», εκεί στην Εζεκία Παπαιωάννου δεν βάζουν μυαλό.

Αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων, ΑΚΕΛ και Κόμμα Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ),  υπό την ηγεσία τους, συμφώνησαν στη δημιουργία δύο κοινών επιτροπών, για να συμβάλουν με ιδέες στο διάλογο που διεξάγεται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, αλλά και για την προώθηση κοινών εκδηλώσεων, για ενημέρωση των Ε/κ και Τ/”κ” αναφορικά με τις προσπάθειες για λύση.

Τόνισαν ότι θα οργανωθούν κοινές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, ώστε τα δύο κόμματα να περάσουν τα μηνύματά τους στην ε/κ και τ/”κ” κοινότητα και να ενημερωθεί ο κόσμος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Άλλωστε ποια εισβολή έγινε, ας το ρίξουμε στην διασκέδαση να πάνε τα φαρμάκια κάτω…

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις αναφορικά με τις επισκέψεις στα κοιμητήρια και κάποιες αντιδράσεις που υπήρξαν από μερίδα Τ/”κ”, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το θέμα πρέπει να τύχει προσεκτικού χειρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα των ανθρώπων στις δύο κοινότητες.

«Είναι όμως κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε», καθώς «πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Όπως είπε «και οι δύο κοινότητες διέπραξαν λάθη στο παρελθόν και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά όσοι αγαπούμε την ειρήνη και [θέλουμε] την επανένωση της πατρίδας, να παραδεχτούμε αυτά τα λάθη και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν». Το ΑΚΕΛ συνεχίζει στην ισοπεδωτική τακτική, που εξισώνει τον θύμα με τον θύτη, τον γηγενή πληθυσμό με τα απομεινάρια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που με την πάροδο του χρόνου έγιναν μειονότητα και σήμερα δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να τους ονομάζουμε και κοινότητα.

Δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να συναγελάζονται με τα αδέλφια τους, αγνοώντας του κινδύνους. Φυσικά και δεν θα περιμέναμε τίποτα άλλο από ένα κόμμα Εθνομηδενιστικό, που η στείρα του ιδεολογία βασίζεται στην κατάλυση των Εθνών.

Η Ελληνοτουρκική φιλία ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει, παρά μόνο σε παραμύθια για μικρά παιδάκια. Αν θέλουν να ζουν σε φανταστικούς κόσμους τότε μπορούν κάλλιστα να το πράξουν, αλλά να μην κοροϊδεύουν τον λαό.