Στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου, της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου, άλλων αξιωματούχων και εκπροσώπων Υπουργείων που εμπλέκονται στο Μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρία της Ειδικής Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής.

Στην Επιτροπή κατατέθηκαν νεότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι γίνονται βήματα για μείωση των εισροών λαθρομεταναστών στην Κύπρο, κάτι το οποίο χαιρετίζουμε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΕΛΑΜ Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία ανέφερε τα πιο κάτω:

«Δεν νοείται πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να παρουσιάζονται ως οι πλέον φιλάνθρωπες και προοδευτικές να στοχοποιούν με τέτοιο τρόπο που είναι τουλάχιστον άστοχος μία πολιτική δύναμη η οποία καταδίκαζε και θα συνεχίσει να καταδικάζει την βία.

Αναφέρονται σε ρητορική μίσους άνθρωποι οι οποίοι προχωρούν σε δημόσιες εκδηλώσεις και τα περισσότερα συνθήματα που ακούγονται είναι η έννοια της στοχοποίησης ομάδων ανθρώπων. Και σε αυτή την περίπτωση η ομάδα ανθρώπων που στοχοποιείται είναι ένα κόμμα, μια πολιτική δύναμη που βρίσκεται δημοκρατικά στην βουλή.

Αναφέρομαι στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ χθες Δευτέρα στην Λεμεσό όπως επίσης και στην εκδήλωση που έγινε το Σάββατο. Δεν έχουμε δει κανέναν να αντιδρά για όσα έχουν ακουστεί, να αντιδρά, δεν ακούσαμε από κανέναν τις υποτιθέμενες ευαισθησίες που έχουν για την αντιπέρα όχθη, να κατηγορεί ή τουλάχιστον να αναφέρεται στα όσα έχουμε δει χθες.

Και επειδή έχουν ακουστεί και διάφορα άλλα από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και του ΚΙΣΑ, καλό είναι να προβληματιστούν επειδή έχουν ευθυγραμμιστεί επίσημα πλέον με το επίσημο τουρκικό κρατικό κανάλι και μας κατηγορούν για πράγματα που οι ίδιες αρχές του κράτους έχουν δηλώσει ότι το ΕΛΑΜ δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί.

Άρα όσοι συνεχίζουν να βάζουν νερό στον μύλο της προπαγάνδας της Τουρκίας καλό είναι τουλάχιστον να προβληματιστούν.

Δεν θα δώσουμε το δικαίωμα σε ΚΑΝΕΝΑΝ να μας απομακρύνει από τα γεγονότα και ούτε θα κάνουμε το χατίρι σε ΚΑΝΕΝΑΝ να σταματήσει το ΕΛΑΜ να εμπλέκεται στα τεκτενόμενα. Θα συνεχίσουμε όπως ακριβώς πορευόμαστε και η υπόσχεση μας είναι ότι θα είμαστε ακόμα πιο έντονοι στα όρια και στα πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος».