Το παρών έδωσε για ακόμα μία χρονιά αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), την Κυριακή, 8/2/2015, στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Γιάλλουρου Πέτρου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Πέτρος Γιάλλουρος ήταν συνειδητοποιημένος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, ηγέτης στις διαδηλώσεις και τις μαχητικές εξορμήσεις των μαθητών και υπεύθυνος για τη διανομή «παράνομων» προκηρύξεων της. Ήταν ο πρώτος Κύπριος μαθητής και ο δεύτερος νεκρός ήρωας του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59.

Από το μνημόσυνο δεν έλειπαν όμως και οι γνωστοί χαρτογιακάδες πολιτικάντηδες, που χρησιμοποιούν τέτοιες εκδήλωσεις Τιμής και Μνήμης, για προσωπικό τους όφελος και προβολή, φορώντας το προσωπείο του πατριώτη με σκοπό να αδράξουν ψήφους. Στην ουσία όμως καθημερινά με τον πολιτικό τους αγώνα και τις πράξεις τους προδίδουν τις θυσίες και τον αγώνα των ηρώων μας.

Αξιοσημείωτη ήταν και η ομιλία εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, που αν κάποιος άκουγε την ομιλία χωρίς να δει ποιος είναι ο ομιλητής, κάθε άλλο παρά εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ θα θύμιζε. Δυστυχώς όμως, η περίοδος των θεατρινίστικων ομιλιών έχει παρέλθει και ο λαός άρχισε να αντιλαμβάνεται τους γιαλαντζί πατριώτες, που σκίζουν τα ιμάτια τους για μία λύση ξεπουλήματος της πατρίδας μας με την σαθρή ομοσπονδία.

Στην μνήμη του, εκ μέρους του Κινήματος μας, στεφάνι κατατέθηκε από τον συναγωνιστή και Εκπρόσωπο Τύπου, Γεάδη Γεάδη.

Τέτοιοι ήρωες και αγωνιστές θα τιμώνται πάντα από τους Εθνικιστές όπως και τους αρμόζει, παραμένοντας πρότυπο για όλους εμάς. Ορκιζόμαστε ότι θα σταθούμε εμπόδιο ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να ξεχαστούν εσκεμμένα οι αγώνες των προγόνων μας.