Σαν σήμερα, πριν από 68 χρόνια, τιμάμε την μνήμη ενός κομβικού σημείου στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού, το Ενωτικό Δημοψήφισμα, που αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσει εκείνος ο αγνός, τίμιος και θρυλικός αγώνας της ΕΟΚΑ.

Ενώ τότε ο Κυπριακός Ελληνισμός ύψωσε ανάστημα απέναντι στον κατακτητή, μη αποδεχόμενος να ξεγράψει την ιστορία του, σήμερα ο ΔΗΣΥ σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, υποκλίθηκαν στις εντολές του κατακτητή, ξεγράφοντας ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας μας.

Ο λαός έχει επιλογή σε αυτές τις Προεδρικές εκλογές. Είτε ψηφίζει αυτούς που διαγράφουν την ιστορία στο βωμό της Ομοσπονδίας, είτε ψηφίζει Ε.ΛΑ.Μ., κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη.

 

Γραφείο Τύπου
Εκλογικού Επιτελείου
Χρίστου Χρίστου
Υποψήφιου ΠτΔ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τιμά την σημερινή επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος της 15ης Ιανουαρίου 1950, την ιστορική μνήμη του οποίου προσπάθησαν να διαγράψουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, υπερψηφίζοντας τον νόμο Μουσταφά Ακκιντζί, όπως έμεινε γνωστός στην ιστορία, με τον οποίο αφαιρούσαν την συγκεκριμένη επέτειο από τις σχολικές εορτές.

Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ότι αυτοί που σήμερα φορούν το προσωπείο του πατριωτισμού, εν όψει των προεδρικών εκλογών, ήταν αυτοί που υποκλίθηκαν στις εντολές του κατακτητή, φτάνοντας στο σημείο να διαγράψουν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)