Το καλοκαίρι του 1974 γράφτηκε με τα πιο μελανά γράμματα στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, καθώς μετά από αλλεπάλληλες προδοσίες το 37% της Κύπρου έπεσε στα χέρια του Αττίλα, που κατέχει παράνομα μέχρι σήμερα το βόρειο τμήμα της πάντοτε Ελληνικής Κύπρου.  9 χρόνια αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο αρχισφαγέας των Ελλήνων της Κύπρου, Ραούφ Νενκτάς, εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες και την ανυπαρξία της κυπριακής κυβέρνησης,  ανακήρυξε πραξικοπηματικά στη γη των προγόνων μας το ψευδοκράτος. Ένα παράνομο μόρφωμα που με εξαίρεση την Τουρκία, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, καμία χώρα στον κόσμο δεν αναγνωρίζει επίσημα.

Την 15η Νοεμβρίου 1983, εν μία νυκτί ο Ντενκτάς ενίσχυσε τα φυλάκια της πράσινης γραμμής και καλώντας τους αποκαλούμενους βουλευτές του σε τραπέζι, ανακοίνωσε την απόφασή του για ανακήρυξη των κατεχομένων σε ανεξάρτητο κράτος. Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης ήταν ξεκάθαρος, η εδραίωση της κατοχής στην Κύπρο για να πετύχει τους γεοστρατηγικούς της στόχους η Τουρκία, καθώς με αυτό τον τρόπο θα έλεγχε με μεγαλύτερη άνεση τις Ελεύθερες περιοχές, κάνοντας στην ουσία την Κύπρο δορυφόρο της Τουρκίας.

Η σύσταση του κατοχικού εκτρώματος πριν από 33 χρόνια καταδικάστηκε διεθνώς από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την ΕΟΚ (τότε ΕΕ) και τα πλείστα κράτη στον κόσμο. Στην ουσία όμως, οι υποχωρητικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων έκτοτε, με όραμα την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, έχουν αναγάγει το ψευδοκράτος, δίνοντας κρατική υπόσταση στην κατοχή.

Η παρουσία του Μουσταφά Ακκιντζί στο Νταβός, στα ΗΕ, στο Μοντ Πελεράν και πολλά άλλα διεθνή φόρα, υπό την ιδιότητα του Προέδρου ενός «Κράτους», καθιστούν τους διαχρονικούς χειρισμούς ολόκληρου του πολιτικού συστήματος ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥΣ.

Μοναδική φωνή Εθνικής Αντίστασης που έχει απομείνει στην Κύπρο είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αποτελώντας στην ουσία τον μοναδικό πολιτικό φορέα που όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, δεν διατηρεί σχέσεις με κατοχικά κόμματα, αλλά αποτελούμε τον μεγαλύτερο εφιάλτη ολόκληρης της κατοχικής πολιτικής ηγεσίας, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να συκοφαντήσουν τους Έλληνες Εθνικιστές. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, πως μετά από 42 χρόνια κατοχής στην Κύπρο, αποτελούμε το μοναδικό πολιτικό κόμμα που φοβίζει την κατοχή, ενώ το γεγονός πως το Ε.ΛΑ.Μ. στα κατεχόμενα είναι επικηρυγμένο ως τρομοκρατική οργάνωση αποτελεί ύψιστη τιμή για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές.

Το Μέτωπο Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ., το μοναδικό κομμάτι της σημερινής νεολαίας που ακόμη αντιστέκεται, στις 15 Νοεμβρίου θα ορθώσει ανάστημα συντεταγμένα στο οδόφραγμα της Ντροπής, απέναντι απ’ τον κατακτητή, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ.

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)