Η πρόσκληση του Γκουτέρες για «τριμερή διάσκεψη» στην Νέα Υόρκη, σε περίπτωση που ευοδώσει η προγραμματισμένη συνάντηση των «δύο ηγετών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την αποτυχία των εκάστοτε Κυβερνήσεων, οι οποίες με την στήριξη των υπολοίπων κομμάτων του Εθνικού Συμβουλίου – πλην του Ε.ΛΑ.Μ., κατάφεραν με τις διχοτομικές τους προσεγγίσεις να υποβαθμίσουν το Κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απορρίπτει την τριμερή διάσκεψη, καθώς υποβαθμίζει τον θεσμό του Προέδρου και καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να επιδιώξουμε διεθνή διάσκεψη, στην παρουσία της Τουρκίας και όχι των δήθεν εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος.

Ως εκ τούτου, το Κίνημά μας επαναφέρει την αναγκαιότητα να εγκαταλειφθεί άμεσα η διχοτομική ΔΔΟ και να χαραχθεί νέα Εθνική Στρατηγική που θα επανατοποθετεί το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις ως διεθνές πρόβλημα εισβολής, κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης.

Έχουμε καθήκον απέναντι στον λαό να διεκδικήσουμε μια λύση λειτουργική, βιώσιμη και δημοκρατική, όπως είναι το Ενιαίο κράτος, που θα οδηγεί στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)