Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις εκ μέρους του κατοχικού ηγέτη και της κατά φαντασίαν κυβερνήσεως του, ενάντια στην τροπολογία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για εισαγωγή ολιγόλεπτης αναφοράς και διανομής φυλλαδίων στα σχολεία, όσον αφορά το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Σε χθεσινό αίτημα του ο Μουσταφά Ακκιντζί, ζήτησε την παρέμβαση του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ούτως ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Διερωτόμαστε, μήπως ο κατοχικός ηγέτης θα ήθελε να αναλάβει και την θέση του Υπουργού Παιδείας, για να μας καθορίζει τι θα πρέπει να διδάσκουμε στα σχολεία μας, ή ακόμα και να εισάγει και εορτές που συμβάλουν στο θετικό κλίμα της επανένωσης, όπως η επέτειος της εισβολής, την οποία οι ίδιοι ονομάζουν «ημέρα απελευθέρωσης».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αναρωτιέται, αν σήμερα δημιουργείται τόσο πρόβλημα για μία ολιγόλεπτη αναφορά στα σχολεία, μετά την εφαρμογή της δήθεν λύσης την οποία πραγματεύεται η Κυβέρνηση και θα προνοεί βέτο της τουρκικής πλευράς, εκ περιτροπής προεδρία, κλήρο και (όπως απαιτούν) παραμονή των εγγυήσεων, πως θα λειτουργήσει το νέο οικοδόμημα;

Πραγματικά, υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μπορεί να εφαρμοστεί και να είναι λειτουργική; Ας σταματήσουν να εθελοτυφλούν και ας αντιμετωπίσουν επιτέλους τις πραγματικότητες με σοβαρότητα και ρεαλισμό.

Το Κυπριακό δεν λύνεται με ευχολόγια και αυταπάτες.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)