15 Ιουλίου 2014. Για ακόμα μία χρονιά οι ίδιες τυποποιημένες, δακρύβρεχτες ανακοινώσεις, κούφιου περιεχομένου, καταδίκης των γεγονότων από όλο τον πολιτικό κόσμο.

Ακόμα μία χρονιά χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή και τον φάκελο της Κύπρου να παραμένει ερμητικά κλειστός, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων, επιτρέποντας σε κάποιους να κτίσουν πολιτικές καριέρες. Κυρίως όμως, τα γνωστά γεγονότα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι δύο μεγάλες δυνάμεις, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, για να κτίσουν κομματικές στρατιές, επωφελούμενες την διχόνοια, την οποία και προάγουν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πέρα από την στείρα συνθηματολογία των υπολοίπων κομμάτων απαιτεί να ανοιχτεί ο φάκελος της Κύπρου και να τιμωρηθούν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ένοχοι για τα γεγονότα του μαύρου Ιούλη του 1974.

Ως εκ τούτου καλούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε Εθνική ομοψυχία και σύμπνοια, μακριά από διχόνοιες, έχθρες και μίση, αφού η ιστορική αλήθεια είναι μία! Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να την παραποιήσουν, αποκρύπτοντας γεγονότα γιατί έτσι τους βολεύουν.

Ενάντια σε ακόμα ένα έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού, που παραμένει ατιμώρητο ακόμα και με την πάροδο 40 χρόνων, ενάντια στα υποχθόνια σχέδια ξεπουλήματος της Κύπρου μας, η λύση είναι μία. Εθνική αντίσταση για να επέλθει δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων και να απαιτήσουμε με περηφάνια ένα καλύτερο αύριο.

Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε κάλεσμα σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο και αφυπνισμένο συμπατριώτη μας, αυτή την Κυριακή, 20 Ιουλίου, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στην Λευκωσία, η ώρα 7:30 μ.μ., στην Παγκύπρια αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνουμε. Όλοι μαζί να μνημονεύσουμε τα παλικάρια που με αυτοθυσία πρόταξαν τα στήθη τους στον βάρβαρο Τούρκο εισβολέα. Όλοι μαζί να διατρανώσουμε την θέληση μας για επιστροφή και απελευθέρωση της πατρίδας μας. Όλοι μαζί με μία φωνή να απαιτήσουμε να ανοιχθεί επιτέλους ο φάκελος της Κύπρου.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)