Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΕΛΑΜ Δημήτρης Σούγλης για το θέμα των Τουρκικών απειλών σε συνάρτηση με τις Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Ο Δημήτρης Σούγλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «δεν εξετάζεις τις πιθανότητες ο εχθρός σου να υλοποιήσει τις απειλές του αλλά βλέπεις τις δυνατότητες και τις ικανότητες του. Στην περίπτωση των Τουρκικών απειλών, υπάρχει ενδεχόμενο να επιχειρήσει κάτι στην Ελλάδα, η Ελλάδα όμως έχει τις ένοπλες της δυνάμεις που είναι σε θέση να αποτρέψουν πολλά».

Και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση της Κύπρου πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν, διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν μαζί τους, πως πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική της ηττοπάθειας και να ενισχύσουν την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς. Επιβάλλεται η επανασύσταση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος – Κύπρου και η σύναψη στρατιωτικών συμφωνιών με άλλες χώρες όπως η Γαλλία και το Ισραήλ».

Ο Δημήτρης Σούγλης συνέδεσε το θέμα με τις διαχρονικές θέσεις του ΕΛΑΜ για την άμυνα που τα υπόλοιπα κόμματα δεν εισακούν, τα εκατομμύρια που ξοδεύονται για επιδόματα σε παράνομους αλλοδαπούς που απλά ισλαμοποιούν την Κύπρο και απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις περί ΝΑΤΟ, δεύτερης Κυριακής των εκλογών, το ενδεχόμενο συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση κ.α

Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης