Μιλώντας για την ακρίβεια, την στεγαστική και κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Παράταξης μας Δημήτρης Σούγλης, υπογράμμισε πως: «Θύματα των αυξήσεων είναι οι απλοί πολίτες, την ίδια ώρα που οι μισθοί παραμένουν οι ίδιοι, όπως χαμηλές είναι και οι συντάξεις».

Εισηγήθηκε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, με άμεση μείωση του ΦΠΑ, όπως βέβαια και σε άλλα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης ή στα καύσιμα.

«Είναι ανήκουστο μια οικογένεια να χρειάζεται κάθε μέρα 5 ευρώ για ένα ψωμί και ένα γάλα», τόνισε με νόημα.

 Διερωτήθηκε στην συνέχεια σχολιάζοντας την στεγαστική πολιτική: «Τι έγινε με το εστία; Ποιος θα δώσει λύση στους χιλιάδες δανειολήπτες που απορρίφθηκαν;»

Και συμπλήρωσε: «Σε τι εξυπηρέτησε τελικά η ανέγερση των πύργων; Τι έγινε και ποιος είδε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που οι μισές έκλεισαν και οι υπόλοιπες χαροπαλεύουν;»

«Εξαγγελίες πολλές», είπε ο Δημήτρης Σούγλης «αλλά οφείλουν να παραδεχτούν πως απέτυχε η στεγαστική πολιτική και πολλά άλλα επιβάλλεται να γίνουν για πιο αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Δεν μηδενίζουμε αλλά έχουμε μπροστά μας βουνό προβλημάτων στους πολίτες που αναμένουν ένα χέρι βοήθειας».

(Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)