Το αναθεωρημένο σχέδιο εθελούσιας εξόδου 550-600 εργαζομένων από την Cyta επέστρεψε στη Βουλή και για την υλοποίηση του απαιτείται κονδύλι ύψους €40 εκατ.

Η διεύθυνση αλλά και η διοίκηση του Οργανισμού φαίνεται να μην πείθει ως προς τις προθέσεις της, καθότι από τη μια δίνει το σχέδιο εθελούσιας εξόδου και από την άλλη ζητά την πρόσληψη 150 εργαζομένων, εκ των οποίων οι 100 θα είναι ωρομίσθιο προσωπικό, συνολικού ετήσιου κόστους €2-3 εκατ.

Το αναθεωρημένο σχέδιο εθελούσιας εξόδου επανήλθε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών. Το παρουσίασε ο πρόεδρος της Cyta, Χρήστος Πατσαλίδης, δηλώνοντας ότι το προβλεπόμενο ακαθάριστο όφελος για τον Οργανισμό από την αποχώρηση των 550 υπαλλήλων θα είναι της τάξης των €360 εκατ. και το καθαρό των €250 εκατ. Το σχέδιο προβλέπει χαμηλότερες αποζημιώσεις σε σύγκριση με το πρώτο, το ύψος της μέγιστης αποζημίωσης μειώθηκε στις €125.000 από €130.000 και ο μέσος όρος στις €71.000 από τις €75.000.

Η συζήτηση του σχεδίου διεξήχθηκε στην παρουσία μεγάλης ομάδας συνδικαλιστών και εργαζομένων, οι οποίοι δεν έκρυψαν την απαρέσκειά τους για την εξέλιξη του θέματος, δηλώνοντας ότι πλέον δεν ενδιαφέρονται για αξιοποίησή του.

Εξελίσσεται σε πραγματικό εμπαιγμό το σήριαλ με τα σχέδια εθελούσιας εξόδου και σίγουρα σε σύντομο χρονικό διάστημα κάποιο σκάνδαλο θα δει το φώς της δημοσιότητας που στο επίκεντρο του θα είναι το εν λόγω σχέδιο.