Την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων απασχόλησε για ακόμη μία φορά η πορεία της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας. Η συζήτηση έγινε παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου οι οποίοι αναφέρθηκαν στο θέμα και απήντησαν στα ερωτήματα των βουλευτών της επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τα 4 χρόνια που μετρά ήδη η διαδικασία εξυγίανσης είναι χρονικό διάστημα πολύ μεγάλο που δεν εξυπηρετεί κανέναν, η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε πως αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν και αφορούν  την οικονομική κατάσταση των θυγατρικών εταιρειών, την αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου των εργασιών τους και την παροχή στήριξης από την Λαϊκή και την δύσκολη οικονομική και πολιτική κατάσταση των χωρών λειτουργίας τους.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και μέλος της Επιτροπής Χρίστος Χρίστου αρχικά στηλίτευσε το γεγονός ότι ενώ περάσαν έξι μήνες από την προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής με αντικέιμενο το ίδιο θέμα, παρόλα αυτά δεν σημειώθηκε καμία ουσιαστική πρόοδος επί του ζητήματος. Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι ενώ είναι γενικά παραδεκτό ότι για το κλείσιμο της Λαϊκής και των κούρεμα των καταθέσεων υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες δεν υπήρξε έως τώρα καμία απόδοση των ευθυνών αυτών στα πρόσωπα που αυτές βαραίνουν.
Παράλληλα, ζήτησε να κατατεθεί από την αρμόδια Αρχή Εξυγίανσης της Λαϊκής συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων με πιθανή καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της.

Τέλος, σε δηλώσεις του, κάλεσε την Κυβέρνηση να μελετήσει τους τρόπους που είναι νομικά και τεχνικά δυνατοί ώστε να στηριχθούν οι κουρεμένοι καταθέντες καθώς και οι κάτοχοι αξιογράφων που ζημιώθηκαν και να πράξει ανάλογα, όπως οφείλει ως συντεταγμένη Πολιτεία.