«Δεν σέβεστε την ιστορία της ΕΟΚΑ, ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ Γεώργιος Γρίβας Διγενής κρίθηκε από αυτό εδώ το σώμα δεκαετίες πριν, ως ‘άξιον τέκνον της Πατρίδος’», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου απαντώντας στα υβριστικά σχόλια του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη εναντίον του Διγενή που προηγήθηκαν, με αφορμή τις δηλώσεις του συναγωνιστή, βουλευτή του ΕΛΑΜ Λάρνακας Σωτήρη Ιωάννου για το κονδύλι που αφορά το Μουσείο της ΕΟΚΑ και του Αρχηγού της, Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

«Δεν βρίσκεστε σε κατασκήνωση της ΕΔΟΝ για να κάνετε ‘ιστορικό μάθημα’, συμπλήρωσε ο Χρίστος Χρίστου, ο οποίος επέκρινε παράλληλα και την στάση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου που συμφώνησε με τις δηλώσεις του ΑΚΕΛ.

Παρέμβαση στην συζήτηση έκανε και ο συναγωνιστής, βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης: «Όλοι φοβάστε το ΑΚΕΛ! Όποτε θέλει να επιβάλει κάτι το ΑΚΕΛ οι υπόλοιποι το στηρίζουν!», είπε.

Ο συναγωνιστής Σωτήρης Ιωάννου κατέληξε πως το ΕΛΑΜ δεν ξέρει να κρύβεται, λέει αλήθειες και πως το ΑΚΕΛ είναι αυτό που πάντα βρίσκει αφορμή να τα βάλει με την… ιστορία!  Το σφάλμα, τόνισε με έμφαση και αποστομωτικά, δεν ανήκει σε εμάς! Το σφάλμα είναι ότι πολλοί στην βουλή κατάντησαν να είναι η ουρά του ΑΚΕΛ!