Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του για τις Προεδρικές εκλογές του 2023, ο Πρόεδρος της Παράταξης μας Χρίστος Χρίστου, ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Κορυφαία ζητήματα για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, είπε, είναι το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, ένα πρόβλημα που εξελίχθηκε σε μάστιγα για τον τόπο μας, και η ακρίβεια – η απουσία κράτους προνοίας για τον λαό μας.

Η λαθρομετανάστευση είναι νέα εισβολή στον τόπο μας, μόλις χθες έφθασε νέος μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών που ήρθαν κατ’ ευθείαν από την Τουρκία. Επομένως δεν προέρχονται, συμπλήρωσε, από εμπόλεμη ζώνη άρα δεν είναι πρόσφυγες.

Έχουμε ετοιμάσει προτάσεις για την οικονομία και για ανακούφιση των νοικοκυριών και των πολιτών, πρόσθεσε, αλλά θεωρούμε πως τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι αρκετά για να ανακουφίσουν τον λαό.

Δαπανούνται πέραν των 170 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους αιτητές πολιτικού ασύλου για σωρεία επιδομάτων προς αυτούς, σε βάρος των επιδομάτων και των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.

Για το ΕΛΑΜ, τόνισε ο Χρίστος Χρίστου, οι παράνομοι μετανάστες είναι τεράστιο Εθνικό ζήτημα αφού πέρα από τα πιο πάνω, ο τόπος μας, η Κύπρος, άρχισε να αλλάζει δημογραφικά.

Η δημόσια υγεία και ιδιαίτερα το ΓΕ.Σ.Υ είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο και πυλώνας πάνω στα οποία ήδη εργάζεται το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο με προτάσεις, και που αποτελούν επίσης μέρος των βασικών θεματικών και κεφαλαίων που προτάσσουμε με την υποψηφιότητα μας. Ο δημόσιος τομέας της υγείας, δήλωσε με έμφαση, χρειάζεται ενίσχυση.

Η Παιδεία και η ενίσχυση των σχολείων μας αποτελεί για μας προτεραιότητα επίσης, υπογράμμισε ο Χρίστος Χρίστου. Όλα αυτά, όπως και πολλά άλλα, θα ετοιμαστούν και θα δοθούν στον λαό στο πολιτικό μας πρόγραμμα που θα είναι έτοιμο σύντομα. Βέβαια μην ξεχνάτε, ότι για όλα αυτά το ΕΛΑΜ εργάζεται σκληρά εντός και εκτός βουλής από την ίδρυση του και δεν περιμέναμε τις Προεδρικές για να τα παρουσιάσουμε στην κοινή γνώμη, όπως ίσως πράττουν κάποιοι άλλοι σήμερα.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπενθύμισε τον εφιάλτη που ζουν χιλιάδες δανειολήπτες που σε αυτό συνέβαλαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ με τους νόμους που ψήφισαν στην βουλή το 2018. Το ΕΛΑΜ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες αναμένουμε ακόμη απαντήσεις, είπε.

Στόχος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά, να λάβουμε τα καλύτερα δυνατά ποσοστά και γιατί όχι, αν ο λαός το θέλει, μπορεί να μας οδηγήσει και στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Ας πάμε πρώτα στην πρώτη Κυριακή και μετά έχει ο Θεός, ανέφερε. Σημασία για μας έχει ποιος θα κυβερνήσει την Δευτέρα μετά την δεύτερη Κυριακή των εκλογών και με ποιο πρόγραμμα για τον λαό και τον τόπο μας. Εμείς δεν λέμε ψέματα στον λαό. Γι’ αυτό είμαστε και οι μόνοι που κατερχόμαστε με κομματικό υποψήφιοι, την ίδια ώρα που άλλοι παριστάνουν τους ανεξάρτητους. Οι μόνοι που είμαστε αντιπολίτευση είμαστε εμείς.

Ο Πρόεδρος μας, απαντώντας σε ερώτηση, έδωσε ξανά και μια για πάντα ξεκάθαρη θέση και τοποθέτηση για την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, το ΑΚΕΛ, την προεδρεία Αννίτας Δημητρίου στην βουλή και άλλα, τονίζοντας πως το ΕΛΑΜ δεν είναι δεκανίκι κανενός.

Παρακολουθείστε όλη την συνέντευξη στο βίντεο της ανάρτησης.