Πρόκληση για την κοινωνία αποτελεί η οικονομική βοήθεια που παραχωρήθηκε προς τους τουρκοκύπριους για το έτος 2021, η οποία ανήλθε στα €40,4 εκατ. και ήταν αυξημένη κατά €1,4 εκατ. σε σχέση με το 2020, όπου ανήλθε στα €39,0 εκατ.

Η οικονομική βοήθεια για τη στήριξη των τουρκοκυπρίων το 2021, παραχωρήθηκε από την Κυβέρνηση κυρίως στους πιο κάτω τομείς:

  • €16,1 εκατ. για συντάξεις,
  • €6,1 εκατ. για επιδιόρθωση και συντήρηση τουρκοκυπριακών τεμενών, μνημείων και περιουσιών,
  • €1,6 εκατ. για παροχή πόσιμου νερού,
  • €1,5 εκατ. για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,
  • €1,3 εκατ. για κάλυψη εξόδων από τη χρήση του ΓΕΣΥ, και
  • €1,0 εκατ. για κάλυψη κόστους εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι πέραν των €170 εκατ. δόθηκαν και για τους λαθρομετανάστες το 2021.

ΔΗΛΑΔΗ, πέραν των €210 εκατ. δίνονται από την τσέπη του Κύπριου φορολογούμενου πολίτη σε λαθρομετανάστες και τουρκοκύπριους.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την τελευταία πενταετία (2017-2021) η οικονομική βοήθεια προς τους τουρκοκύπριους ανήλθε στα €199,4 εκατ., ενώ για τους λαθρομετανάστες πέραν των €650 εκατ. με απλούς υπολογισμούς.

ΔΗΛΑΔΗ, σε μια πενταετία η Κυπριακή Δημοκρατία πλήρωσε περίπου €1 δις σε τουρκοκύπριους και λαθρομετανάστες, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ που χιλιάδες συμπατριώτες μας υποφέρουν.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ΟΛΑ τα πιο πάνω πέρασαν με την σύμφωνο γνώμη ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων, ΕΚΤΟΣ του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που κατέθεσε σχετικές τροπολογίες για αποκοπή των συγκεκριμένων κονδυλίων, αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ είχε στηρίξει! Αφήνουμε τα σχόλια στην κρίση των πολιτών…

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)