Ακόμα μια δημοσκόπηση, αυτή την φορά από την εφημερίδα «Σημερινή», αποτυπώνει το θέλημα του λαού, ο οποίος δεν αποδέχεται τους οδυνηρούς συμβιβασμούς που συζητούνται στην βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Απορρίπτει την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων, την εκ περιτροπής προεδρία, ενώ παρά τις εντατικές συνομιλίες δεν βλέπουν καμία πρόοδο.

Δυστυχώς όμως κυβέρνηση, διαπραγματευτική ομάδα και πολιτικές ηγεσίες των υπολοίπων κομμάτων, εμμένουν σε ένα εσφαλμένο πλαίσιο λύσης το οποίο δεν είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία του λαού. Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν και να σεβαστούν το χρέος που έχουν απέναντι στο θέλημα της πλειοψηφίας του λαού και όχι να εμμένουν στην εκπροσώπηση της μειοψηφίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την κυβέρνηση, σεβόμενη το λαϊκό αίτημα, να μελετήσει την πρόταση για αλλαγή στρατηγικής και πολιτικής στο Κυπριακό, που έχουμε καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο. Πρόταση η οποία εδράζεται στην βάση του ενιαίου κράτους, με μοναδικό στόχο την απελευθέρωση.

Έχουμε χρέος απέναντι στον λαό να διεκδικήσουμε τα ιστορικά του δίκαια. Δεν ζητούμε τίποτα λιγότερα από όσα πραγματικά μας ανήκουν.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)