Μετά τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχαμε και την Σύνοδο της Βάρνας, η οποία είχε μεν θετικές αναφορές, όμως δεν ήταν ικανοποιητική, αφού για ακόμα μια φορά, ως Ελληνισμός, δεν αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες μας ως κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας της έλλειψης στρατηγικής.

Ελλάδα και Κύπρος, θα έπρεπε με συγκεκριμένες ενέργειες που θα βασίζονταν σε μια ορθή Εθνική στρατηγική, να έχουν σαν στόχο την πρόκληση κόστους, πολιτικού και οικονομικού, στην Τουρκία, ούτως ώστε να καταστεί ασύμφορη η κατοχή της Κύπρου, καθώς και η συνέχιση της προκλητικής επεκτατικής της πολιτικής.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, σε «δύο πληθυσμούς στο νησί», η οποία δεν μας εκπλήσσει, αφού είναι απόρροια των εσφαλμένων πολιτικών που ακολουθούν όλα τα πολιτικά κόμματα. Όπως τόνισε επανειλημμένα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), η εσφαλμένη διαχείριση του Εθνικού μας ζητήματος, θα έχει ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί διεθνώς το Κυπριακό, από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε μια απλή εσωτερική, δικοινοτική διαφορά.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)