Τα ”συλλυπητήρια” του Ανανστασιάδη στον ”τουρκικό” λαό μέσω twitter.

Επαναλαμβάνει εαυτόν ο Νίκος Ανανστασιάδης, που θεώρησε πολιτικώς αναγκαίο το να προβεί εκ νέου σε δημόσιες τοποθετήσεις οι οποίες εξευτελίζουν έναν ολόκληρο λαό. Βέβαια τα ίχνη ραγιαδισμού είναι απόρροια των γενικότερων “κινήσεων” στο Κυπριακό μη τυχόν και κλονισθεί το ”καλό” κλίμα των διαπραγματεύσεων.   Έτσι λοιπόν, τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό λαό (και όχι στον κουρδικό που διαδήλωνε, όπως θα ΄πρεπε) και τις οικογένειες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στην Άγκυρα, εξέφρασε μέσω twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Ανανστασιάδης. Και αναφερόμενος σε τουρκικό λαό εννοούσε, εμμέσως πλην σαφώς, τον σουλτάνο Ερντογάν. Απλά σαν κουτοπόνηρος πολιτικάντης που είναι, είπε να το γενικεύσει για να αποφευχθούν τα όποια παρατράγουδα στην κυπριακή ενδοχώρα. Αλλά για ακόμη μία φορά έπεσε έξω στις προβλέψεις του.  

Δείτε το μήνυμα του κοινοτάρχη μας, σύνηθες φαινόμενο πια για τους πολιτικάντηδες του ΔΗΣΥ, που έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους Τούρκους πολίτες. Προτίμησε βέβαια την αγγλιστί αυτή τη φορά, παρά την τουρκική όπως το συνηθίζει, αυτός και ο δικός του Αβέρωφ Νεοφύτου, ίσως για να τραβήξει πιο άμεσα την προσοχή των διεθνών παρατηρητών αλλά και για να αποφύγει τα ”κακεντρεχή” σχόλια ”κάποιων” προκατειλημμένων. 

screencapture-twitter-com-AnastasiadesCY 55d35

Σε μετάφραση: ”Είμαι σοκαρισμένος από τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Εκφράζω τα συλλυπητήρια και τη συμπάθειά μου προς τον τουρκικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων”.

Δεν είδαμε ποτέ κάτι ανάλογο από πλευράς της Τουρκίας, ΟΥΤΕ καν για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων, που 41 χρόνια μετά η Τουρκία επιμένει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της και να βάζει περισσότερα εμπόδια στην εξεύρεση και ταυτοποίηση των οστών, αφήνοντας της χαροκαμένες μάνες στην πλήρη άγνοια.