Την πρόθεσή της για…κυρώσεις προς την Τουρκία δείχνει αυτές τις ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις και την έναρξη γεωτρήσεων στην ΑΟΖ Ευρωπαϊκού εδάφους, η Ευρωπαϊκή Ένωση «επιβραβεύει» την Τουρκία και της χορηγεί εννέα σκάφη διάσωσης.

Η πλέον ασυνεπής χώρα στο ζήτημα της μετανάστευσης δέχεται αυτές τις ημέρες ένα πλουσιοπάροχο δώρο, πληρωμένο κατευθείαν από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών της ΕΕ. Εννέα σκάφη διάσωσης Damen SAR 1906 από την ολλανδική εταιρεία Damen θα παραδοθούν στην τουρκική ακτοφυλακή. Βεβαίως, η τουρκική ακτοφυλακή, η οποία έχει ήδη στη διάθεση της 6 τέτοια σκάφη, θα έπρεπε να επιτηρεί τις ακτές της Τουρκίας ώστε να αποτρέψει την εισροή παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη κάτι όμως που σύμφωνα με τους αριθμούς που έχουμε μπροστά μας δεν πράττει.

Οι 6 Ευρωβουλευτές της Κύπρου, που προεκλογικά μοίραζαν υποσχέσεις και κυρώσεις προς την Τουρκία, που είναι σήμερα; Γιατί δεν τους απασχολά το θέμα; Γιατί δεν έχουν κάνει έστω και μία ερώτηση προς τους αρμόδιους για την απλόχερη βοήθεια προς την Τουρκία; Γιατί δεν ενεργοποιούν τις πολιτικές τους ομάδες – «φίλους» και «συμμάχους» της Κύπρου όπως χαρακτηριστικά μας έλεγαν!