Τουλάχιστον 30.000 αναμένεται να είναι οι λαθρομετανάστες οι οποίοι θα βρίσκονται στην Πατρίδα μας μέχρι το τέλος του 2019. Μάλιστα, η αναφορά αυτή αφορά μόνο όσους έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι όλους όσους εισήλθαν παράνομα στην Πατρίδα μας.

Παρά του ότι όλες οι επίσημες πηγές αναφέρουν ότι ο πόλεμος στη Συρία οδεύει προς το τέλος του, οι αιτήσεις για διεθνή προστασία στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με το ποσοστό να υπερβαίνει το 60% τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, συγκριτικά τον Ιανουάριο του 2018 οι αιτήσεις αφορούσαν 440 άτομα ενώ για το μήνα Ιανουάριο 2019 σε 1090 άτομα δηλαδή μία αύξηση 148%.

Πέραν των πιο πάνω η σαφής ένδειξη, πως η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών εισέρχεται στην Πατρίδα μας είτε με βάρκες από την Τουρκία είτε από τα κατεχόμενα, καθιστά ολοένα και μεγαλύτερη την ανάγκη να εφαρμοστεί η πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Έχουμε προ πολλού επιστήσει την προσοχή για το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και την πολιτική των ανοικτών οδοφραγμάτων. Εάν την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα δεν τους ενδιαφέρει εάν θα είμαστε μειονότητα μέσα στην Πατρίδα μας, εμάς μας ενδιαφέρει και θα δώσουμε τον πολιτικό αγώνα ώστε να καταργήσουμε αυτή την άθλια μεταναστευτική πολιτική που έχει μόνο ένα θύμα: τον Έλληνα της Κύπρου.