Μία πρωτόγνωρη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με Μαροκινό τρομοκράτη που αναγνωρίστηκε ως “πρόσφυγας” και αφέθηκε μάλιστα ελεύθερος να κυκλοφορεί στις γειτονιές της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βγήκαν ο Μαροκινός έφτασε στα κατεχόμενα τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 παρουσιάστηκε στο κλιμάκιο αλλοδαπών ζητώντας πολιτικό άσυλο. Από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το όνομά του εντοπιζόταν στη βάση δεδομένων ως ύποπτος για θέματα τρομοκρατίας, και συγκεκριμένα ως ύποπτος για επιχειρησιακή δράση. Για το λόγο αυτό συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση.

Λίγους μήνες αργότερα αναγνωρίστηκε ως “πρόσφυγας” από την Υπηρεσία Ασύλου, η οποία όμως ανακλήθηκε αμέσως αφού θεωρούσε πως αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Μετά από παρεμβάσεις όμως συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου και αφού δεν παρουσιάστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα ο Μαροκινός τρομοκράτης αφέθηκε ελεύθερος να αλωνίζει στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δικηγόροι της Δημοκρατίας δεν γνωρίζουν που βρίσκονται τα έγγραφα, παρά μόνο πιθανολογούν!! Ως εκ τούτου κανένα στοιχείο δεν τέθηκε υπόψιν του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ένας αναγνωρισμένος ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ να κυκλοφορεί ελεύθερος!