Το εναρμονιστικό νομοθετικό πακέτο για τις πλαστικές σακούλες προβλέπει ότι από την 1η Ιουλίου του 2018 οι καταναλωτές θα πληρώνουν ελάχιστο ποσό €0,05 ανά πλαστική σακούλα. Η νομοθεσία ψηφίστηκε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΕΛΑΜ.

Τι και αν η ανεργία μένει σε ψηλά επίπεδα, τι και αν οι μισθοί είναι εξεφτελιστικοί, τι και αν η φτώχια έφτασε στο απροχώρητο, τι και αν η οικονομική κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού η Κύπρος είναι η τέταρτη χώρα από όλη την Ευρώπη στο δημόσιο χρέος, ενώ από το 2018 θα πρέπει να αρχίσει να αποπληρώνει τα δάνεια που πήρε για την κακοδιαχείριση. Όλα αυτά δεν νοιάζουν του βουλευτές των άλλων κομμάτων που αποφάσισαν να χρεώσουν €0,05 κάθε πλαστική σακούλα.

Σίγουρα το ποσό δεν είναι μεγάλο, αλλά αποτελεί πρόκληση απέναντι στον λαό που προσπαθεί καθημερινά να βρει τρόπους να επιβιώσει.

Οι βουλευτές μάλιστα, άσκησαν και έντονη κριτική για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην κατάθεση του νομοθετικού πακέτου στη Βουλή και προειδοποίησαν ότι θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχει έλλειψη κοινωνικής πολιτικής. Φυσικά να θυμίσουμε ότι, όταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε πρόταση, για να αποκοπεί ο 13ος μισθός των βουλευτών και να δοθεί σε ευπαθείς ομάδες, όλοι οι βουλευτές ήταν αρνητικοί με την δικαιολογία ότι “δεν τα βγάζουν πέρα”. Σήμερα οι ίδιοι βουλευτές χρεώνουν μέχρι και τις πλαστικές σακούλες.

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας.