Ο Χαράλαμπος Πέτρου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 18.10.1985 και είναι κάτοικος Ιδαλίου. Είναι ιδιοκτήτης καφετέριας και περιπτέρου ενώ παράλληλα ήταν διαχειριστής του Αθλητικού Σωματείου Χαλκάνορα για πέντε χρόνια.

Είναι απόφοιτος του Παγκύπριου Γυμνασίου και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Marketing. Φοίτησε δύο χρόνια στο New York University στην Τσεχία και ένα χρόνο στο New York University στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο University of Nicosia. Υπηρέτησε την πατρίδα στο Λόχο Βαρέων Όλμων για 14 μήνες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, είναι Στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και συμμετέχει ενεργά στις κοινωνικοπολιτικές δράσεις και στις εθνικές μας εκδηλώσεις. Σήμερα, θέτει εαυτόν στη κρίση των πολιτών του Δήμου Ιδαλίου για τη πολυσήμαντη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Με κίνητρο το κοινωνικό όφελος και συμφέρον επιθυμεί να δώσει μια νέα ώθηση στη πόλη. Ανάμεσα στους στόχους του είναι η στήριξη των δυσπραγούντων συνανθρώπων μας καθώς επίσης η σωστή προώθηση του αθλητισμού.

Ο Χαράλαμπος Πέτρου δήλωσε «Είναι επιεικώς παράλογο να επιθυμούμε αλλαγή, μεταρρύθμιση και αναβάθμιση αν πρώτα εμείς δεν είμαστε εις θέση να αλλάξουμε, να κινητοποιηθούμε, να αφουγκραστούμε, να στηρίξουμε και να θυσιάσουμε… Χρόνο από τον χρόνο μας για το κοινό καλό. Σαφέστατα, τίποτα δεν αλλάζει επικρίνοντας και κατακρίνοντας από την ‘ασφάλεια’ του καναπέ. Ξεκινώντας από την γειτονία, την κοινότητα, το δήμο μας, ο καθένας από εμάς έχει χρέος και οφείλει να δουλέψει αν θέλει να δει τα κακώς κείμενα να διορθώνονται ή έστω να καλυτερεύουν. Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και με όρεξη για δουλειά θέτω εαυτόν στην διάθεση των δημοτών και θα είμαι υποψήφιος Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Ιδαλίου με τον συνδυασμό και την στήριξη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Ευχαριστώ όλους τους ενεργούς δημότες για τις εισηγήσεις τους καθώς και την ενθάρρυνση τους και υπολογίζω στη στήριξη τους ώστε μαζί να φέρουμε μια νέα πνοή. Πάντα στη διάθεση σας.»