Μεγάλο πρόβλημα φέρεται να αντιμετωπίζει το ΑΚΕΛ στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του αφού όπως φαίνεται ακόμα και η χρήση των παλιών “δοκιμασμένων” τακτικών περί Γρίβα και ΕΟΚΑ Β’ πέφτουν στο κενό. Τρανή απόδειξη η εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη 16 Οκτωμβρίου 2017 στη Λεμεσό, ως διαμαρτυρία για την έκδοση άδειας από το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού, για ανέγερση μνημείου προς τιμή του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Στην εν λόγω εκδήλωση παρά την μεγάλη δημοσιότητα που της δόθηκε τελικά δεν παρευρέθηκαν πάνω από 100 άτομα, στην πλειοψηφία τους μεγαλύτερης ηλικίας. Η χαμηλή προσέλευση πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες του ΑΚΕΛ και από το γεγονός ότι η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία Διοικητηρίου που βρίσκεται δίπλα από το ΤΕΠΑΚ και θεωρητικά μπορούσε να τραβήξει πάρα πολλή νεολαία…

Η μη ενασχόληση πλέον της νεολαίας με διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος θα πρέπει να μας χαροποιήσει ως Εθνικιστές. Άλλωστε η τάση τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς είναι πως τα Λαϊκά Εθνικιστικά κινήματα αντλούν ψηφοφόρους, μέλη και στελέχη τόσο από την παραδοσιακή λαϊκή δεξιά όσο και από την αριστερά των λαϊκών στρωμάτων. Όσο λοιπόν ξεφεύγουν οι νέοι της Κύπρου από τα διχαστικά πρότυπα του παρελθόντος, τόσο πιο εύκολα μπορούν να περάσουν στην Εθνικιστική Αντεπίθεση!