Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου για να σχολιάσει όσα δημοσιεύτηκαν στον τύπο αναφορικά με την Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής της οποίας προεδρεύει το Ε.ΛΑ.Μ. και ότι η Επιτροπή Επιλογής αποφάσισε όπως το Μεταναστευτικό να μην συζητείται στις συνεδριάσεις της αρμόδιας ειδικής Επιτροπής.

Ο Χρίστος Χρίστου ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού είναι ένας θεσμός τον οποίο τα κόμματα που απαρτίζουν την Επιτροπή Επιλογής (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ) οφείλουν να σεβαστούν, όπως και εμείς σεβόμαστε ΟΛΟΥΣ τους θεσμούς.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. υπογράμμισε το έργο που επιτελείται στην ειδική Επιτροπή εδώ και δυόμιση χρόνια, τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, υπενθυμίζοντας ότι σε αυτήν συμμετέχουν και άλλα κόμματα, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν δουλέψει πολύ σκληρά. Πως είναι δυνατόν, είπε, το ΑΚΕΛ να έχει ζητήσει από την Επιτροπή Επιλογής να εξετάσει την φίμωση της αρμόδιας Επιτροπής, (υπενθυμίζουμε ότι στην εν λόγω Επιτροπή συμμετέχουν όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων).

Ο Χρίστος Χρίστου τόνισε ότι το κόμμα μας δεν έτυχε ακόμη ΕΠΙΣΗΜΗΣ ενημέρωσης για το θέμα και πως αυτό περιμένουμε γραπτώς.

Δυστυχώς, σημείωσε, βρίσκουν προφάσεις να χτυπήσουν το Ε.ΛΑ.Μ. μέσω της Επιτροπής ενόψει εκλογών (Ευρωεκλογών και Δημοτικών το 2024).

Ανάμεσα σε άλλα ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. σχολίασε και τον τραυματισμό δασοπυροσβέστη κατά την διάρκεια κατάσβεσης της χθεσινής πυρκαγιάς στο Κοιλάνι όπως και το «μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» που θα διδάσκεται στα σχολεία, επαναλαμβάνοντας τις επιφυλάξεις και τις θέσεις που έχει ήδη καταθέσει η Παράταξη μας.

Όλες οι δηλώσεις του Χρίστου Χρίστου στο βίντεο της ανάρτησης.