Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε σήμερα 16/5 στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, όπου υπογράμμισε ότι θα αγωνιστούμε εντός του ευρωκοινοβουλίου για μια Ευρώπη διαφορετική από τη σημερινή, μια ελεύθερη Ευρώπη των εθνών και των λαών.

Ο κ. Χρίστου, ανέπτυξε τις θέσεις του κινήματος του για την Ευρώπη ενώ σχολίασε και θέματα της επικαιρότητας, δηλώνοντας ότι θέλουμε μια Ευρώπη που δεν θα είναι του κεφαλαίου και θα ακολουθεί το γερμανικό οικονομικό μοντέλο, αλλά με επίκεντρο τον άνθρωπο και που θα σέβεται τις ρίζες και τις παραδόσεις των λαών της.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο Χρίστος Χρίστου, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει μεγαλύτερα κονδύλια προς την Κυπριακή Δημοκρατία για να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα, τόνισε, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να καθορίσει μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

Παράλληλα ο κ. Χρίστου σε σχέση με τις Τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ότι το ΕΛΑΜ προτείνει την εφαρμογή του άρθρου 42 /7 της Συνθήκης της Λισαβόνας, για συνδρομή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών προς την Κύπρο, από τη στιγμή που δέχεται επίθεση. Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να τεθεί στο τραπέζι το εμπάργκο όπλων από την Ε.Ε προς την Τουρκία, ενώ παράλληλα εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του στην επανέναρξη των συνομιλιών εν μέσω των έμπρακτων απειλών της Τουρκίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κάλεσε τους ψηφοφόρους και κυρίως του νέους ανθρώπους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για να μην αποφασίζουν οι άλλοι για εκείνους, τονίζοντας ότι το ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ απαρτίζεται από έξι έντιμους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν πάρει χρηματοδοτήσεις ούτε έχουν μπλεχτεί σε σκάνδαλα.