Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14/12 στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου τοποθετήθηκε σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις της Παράταξής μας θα ληφθούν από το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ θα ανακοινωθούν δημόσια κατά τη συζήτηση στην ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως ανέφερε, το ΕΛΑΜ διαφωνεί με τη γενικότερη φιλοσοφία του κρατικού προϋπολογισμού, όμως έχει καταθέσει ενώπιον της Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων διάφορες προτάσεις και τροπολογίες, οι οποίες είναι προς όφελος του λαού και είναι ευκαιρία να περάσουμε πράγματα που το ΕΛΑΜ στηρίζει εδώ και χρόνια, τα οποία είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως έχουν κατατεθεί τροπολογίες για αποκοπή των δαπανών για τους αιτητές πολιτικού ασύλου, το διάνοιγμα νέων και την συντήρηση των υφιστάμενων οδοφραγμάτων και την δωρεάν φοίτηση τουρκοκυπρίων μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία.

Παράλληλα, στα θετικά χαρακτήρισε τις αυξημένες δαπάνες για την Αμυντική Θωράκιση, τον καθορισμό κατώτατης σύνταξης, αλλά και την πρόωρη σύνταξη για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, προτάσεις που έχει καταθέσει από το 2016 το ΕΛΑΜ στη Βουλή.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία ασκώντας πιέσεις προς την κυβέρνηση για παράταση των εκποιήσεων, ούτως ώστε να δοθεί χρόνος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την οικονομία της πατρίδας μας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του κρατικού προϋπολογισμού με τη διαφθορά, η οποία αγγίζει τόσο το στρατόπεδο της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, όσο και του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ. Θέλουμε κάθαρση και τη ζητούμε, όμως αυτή μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ με τη ψήφο του λαού. Όλα τα παλαιά πολιτικά κόμματα έχουν άμεση εμπλοκή σε σωρεία σκανδάλων, όπως αυτό της Focus, του Χρηματιστηρίου, του Συνεργατισμού, των Πολιτογραφήσεων, όμως δεν έχει υπάρξει καμία τιμωρία για όσους εμπλέκονται.

Δεν υπάρχει δίλημμα στον κρατικό προϋπολογισμό ανάμεσα σε διεφθαρμένους και μη διεφθαρμένους, καθώς η διαφθορά αγγίζει όλους τους πολιτικούς χώρους, διευκρίνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, που εκπροσωπεί το μοναδικό πολιτικό κόμμα που δεν έχει εμπλοκή σε κανένα σκάνδαλο.