Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου μίλησε εφ’ όλης της ύλης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Άλφα, όπου σχολίασε τη τουρκική προκλητικότητα, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, το μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το κατασκοπευτικό βαν, τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, αλλά και την φιλανθρωπική δράση του ΕΛΑΜ, ειδικά κατά τη περίοδο των εορτών.

Ο κ. Χρίστου υπογράμμισε ότι οι παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ, η αποστολή Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στη Κύπρο και άλλες πολλές προκλήσεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο τουρκικός επεκτατισμός ενάντια στον Ελληνισμό και η αμφισβήτηση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο από τη Τουρκική Εισβολή του 1974. Παράλληλα, για αντιμετώπιση της Τουρκικής απειλής θα πρέπει να παρθούν αποφασιστικά μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη – μέλη που την αποτελούν, όπως το εμπάργκο όπλων, αλλά και από τις χώρες που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνάψει συμμαχίες στη περιοχή, ούτως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Όσο αφορά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πρώτη σε υποδοχή παράνομων μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις πρόσφατα η Βουλή ενέκρινε ένα ποσό που ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τα χρήματα δηλαδή του φορολογούμενου πολίτη, τα οποία θα δοθούν σε λαθρομετανάστες. Όπως τόνισε, θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά και αποτρεπτικά μέτρα ούτως ώστε να λυθεί αυτό το μείζον πρόβλημα, καθώς σε λίγα χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, με τους σημερινούς ρυθμούς, οι αιτητές πολιτικού ασύλου θα ξεπεράσουν το 10% του πληθυσμού, αλλοιώνοντας δημογραφικά τη πατρίδα μας και προκαλώντας ένα δυσβάστακτο κόστος στη κυπριακή οικονομία.

Όσο αφορά το περιβόητο κατασκοπευτικό βαν, ο κ. Χρίστου ανέφερε πως δεν έχει κάποια επιπλέον ενημέρωση, πέραν όσων έχουν γραφτεί στον τύπο, καθώς μόνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε καλεστεί στο προεδρικό και ενημερώθηκε περαιτέρω για το ζήτημα.

Σχετικά με τα προβλήματα της υγείας και την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπενθύμισε ότι το Κίνημά μας έχει στηρίξει με τη ψήφο του στη Βουλή την εφαρμογή του, χωρίς όμως να έχει δώσει λευκή επιταγή σε κανένα. Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, ειδικά στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, είναι παρά πολλά, χωρίς οι αρμόδιοι να βρίσκουν ουσιαστικές λύσεις, αλλά συνεχώς με τη στάση τους αποδυναμώνουν, αντί να ενισχύουν, τα κρατικά νοσηλευτήρια, που θα έπρεπε να είναι η ραχοκοκαλιά του τομέα της υγείας.

Κλείνοντας, ο κ. Χρίστου, αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που μοίρασε δεκάδες τόνους τροφίμων σε χιλιάδες άπορους συμπατριώτες μας τη περίοδο των εορτών, συγχαίροντας τους δεκάδες ΕΛΑΜίτες, που εργάστηκαν εθελοντικά για αρκετές βδομάδες, για να φέρουν εις πέρας αυτή τη διανομή. Παράλληλα, ανέφερε ότι αρκετά κόμματα, βλέποντας την κοινωνική προσφορά του ΕΛΑΜ εδώ και 11 χρόνια, ξεκίνησαν να αντιγράφουν τη κίνηση αυτή, για να δείξουν ένα πλαστό κοινωνικό πρόσωπο. Ο κ. Χρίστου, μετά από ερώτηση της δημοσιογράφου, ανέφερε ότι στις διανομές τροφίμων του ΕΛΑΜ προτεραιότητα έχουν οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως έχουν εγκριθεί πάνω 70 εκατομμύρια ευρώ από τη τσέπη του φορολογούμενου πολίτη, από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, για τους λαθρομετανάστες και τους αιτητές πολιτικού ασύλου, οπότε οι συμπατριώτες μας έχουν περισσότερη ανάγκη τη βοήθεια του Κινήματος.