Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, όπου μίλησε για την αυτόνομη κάθοδο του Εθνικιστικού Κινήματος στις Ευρωεκλογές, ενώ σχολίασε και τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Αρχικά  υπογράμμισε ότι το ψηφοδέλτιο του  ΕΛΑΜ αποτελείται έντιμους, ειλικρινείς και νέους ανθρώπους, τόσο σε ηλικία, αλλά και στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. Ενώ όπως τόνισε, ξεκάθαρος στόχος του Κινήματος είναι η εκλογή Ευρωβουλευτή τον ερχόμενο Μάιο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αφύπνιση των λαών της Ευρώπης, που οδηγεί στην άνοδο των εθνικιστικών και πατριωτικών δυνάμεων, ο κ. Χρίστου υπογράμμισε ότι το ΕΛΑΜ θα συνταχτεί με αυτές τις δυνάμεις, για να αγωνιστεί για μια καλύτερη Ευρώπη, αυτή των εθνών και των λαών, με επίκεντρο τον ίδιο τον Ευρωπαίο πολίτη που πλήττεται από τις σημερινές αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος μετά την είσοδό μας στην Ευρωβουλή, δεν είναι μόνο η ανακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας αλλά και η διακοπή όλων των κονδυλίων.

Σε σχέση με την άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα», ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρξει απάντηση από ελληνικής πλευράς με την διεξαγωγή μιας ανάλογης άσκησης με τη συμμετοχή όχι μόνο Κύπρου και Ελλάδας αλλά και των χωρών που εμπλέκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο κ. Χρίστου, επανέλαβε τη διαφωνία του για τη ψήφιση του Ταμείο Υδρογονανθράκων ενώ την ίδια ώρα ευχήθηκε ότι η κυβέρνηση παρά τις όποιες απειλές της Τουρκίας θα συνεχίσει στην υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ σχολίασε τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, τόσο σε σχέση με την υλοποίηση του ΓεΣΥ, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων.