Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Παράταξης μας Χρίστος Χρίστου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των Προεδρικών του 2023 άρχισε πολύ νωρίς, την ίδια ώρα που πολλά προβλήματα ταλανίζουν την κοινωνία των πολιτών. Για εμάς στο ΕΛΑΜ, είπε, προτεραιότητα είναι τα προβλήματα του κόσμου.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει το κόμμα μας στις Προεδρικές, ο Χρίστος Χρίστου επανέλαβε ότι η Παράταξη μας θα κατέλθει αυτόνομα την πρώτη Κυριακή των εκλογών και πως όραμα μας είναι η επιβίωση και η απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Εύχομαι και θα δουλέψουμε ώστε το ΕΛΑΜ να είναι ισχυρό.

Θα αναμένουμε, συμπλήρωσε, να διαμορφωθεί ο χάρτης των υποψηφίων, και για την 2η Κυριακή θα πάρουμε θέση δημόσια, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα. Θέση ωστόσο, είπε, αποτελεί και η απόφαση για ψήφο κατά βούληση αλλά δεν προδεσμεύω τίποτα. Αυτά, ξεκαθάρισε, θα αποφασιστούν μέσα από τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Θα αποστείλουμε επιστολή στους δύο επικρατέστερους της δεύτερης Κυριακής και αναλόγως θα πράξουμε. Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας, έχουμε καιρό, ας μην προτρέχουμε.

Σε αντίθεση με τους άλλους, εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ. Εκπροσωπούμε τους πολίτες που μας έστειλαν εντός κοινοβουλίου. Γιατί αποκλείουν όλους αυτούς τους πολίτες οι υπόλοιποι κάποιων κομμάτων με την άρνηση τους προς το ΕΛΑΜ, διερωτήθηκε, ρωτήστε τους ίδιους.

Δεν είναι επιλογή για το ΕΛΑΜ να κυβερνήσει ξανά το ΑΚΕΛ αλλά νομοσχέδια και προτάσεις του ΑΚΕΛ, τα ψηφίσαμε στην βουλή, γιατί ήταν σωστές και ήταν για το καλό του τόπου. Εμείς δεν φανατιζόμαστε.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε:

Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός. Ούτε υπήρξαμε ούτε θα γίνουμε. Δεκανίκια είναι άλλα κόμματα, που μόνο σκοπό έχουν να είναι κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση.

Δεν είναι παράλογο να γίνονται συνεργασίες. Πάντα όμως μέσα στις αρχές μας στις οποίες δεν θα κάνουμε ποτέ εκπτώσεις, τόνισε. Στο κυπριακό όμως είμαστε μόνοι μας. Σε άλλα θέματα μπορεί να συμφωνούμε με διάφορα κόμματα. Εμείς δεν απορρίπτουμε όμως απλά την λύση ομοσπονδίας όπως άλλοι. Εμείς προτείνουμε και την λύση του ενιαίου κράτους.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ανέφερε: Ήμασταν οι πρώτοι που αντιδράσαμε στις δηλώσεις Κασουλίδη. Τι επιδιώκει ο κ. Κασουλίδης; Να δώσουμε υπόσταση στο ψευδοκράτος; Διότι σε αυτό αποσκοπούν τα ΜΟΕ που προτείνει. Κι ας μην έχει την ψευδαίσθηση πως με αυτά θα σωθεί η Αμμόχωστος. Δεν θα σωθεί η Αμμόχωστος με αυτά.  Όλα αυτά άλλωστε έχουν ξαναδοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφέρθηκε και στα θέματα που αφορούν την Πανδημία και τα μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται. Έχουμε εκφράσει την διαφωνία μας πολλές φορές με πολλά μέτρα, ανέφερε, όπως διαφωνήσαμε πρόσφατα και με αυτά που ανακοινώθηκαν και αφορούν τους ελέγχους παιδιών σε νηπιαγωγεία, για να υπογραμμίσει και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην μάθηση αλλά και στην ψυχολογία των παιδιών.

Σχολιάζοντας την ακρίβεια, ο κ. Χρίστου την χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες, και κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση να φέρουν άμεσα ελαφρύνσεις και να απαλύνουν τα νοικοκυριά και τους πολίτες.

(Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)