Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 11/11/2019 στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, όπου μίλησε για όλα τα ζητήματα που άπτονται της πολιτικής επικαιρότητας.

Όσο αφορά το σκάνδαλο με τις πολιτογραφήσεις, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ επεσήμανε ότι Έλληνας δεν γίνεσαι αν πολιτογραφηθείς στη συνέχεια, αλλά από καταγωγή.

Σχετικά όμως με το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων, ο κ. Χρίστου υπογράμμισε ότι δεν αφορά μόνο τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του διεφθαρμένου συστήματος, καθώς τα πλείστα δικηγορικά γραφεία που έχουν κερδοσκοπήσει με τις πολιτογραφήσεις, έχουν άμεση σύνδεση με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΛΑΜ απαιτεί διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και τιμωρία όσων εμπλέκονται στα σκάνδαλα και όχι συγκάλυψη όπως έγινε κατά το παρελθόν.

Όσο αφορά το Κυπριακό και την προσεχή συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ στο Βερολίνο με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί, ο κ. Χρίστου εξέφρασε τη διαφωνία του, καθώς εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων, η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συνομιλώντας για μια λύση ΔΔΟ.

Σε ότι έχει να κάνει με το ζήτημα της ανεξέλεγκτης αύξησης των παράνομων μεταναστών στη πατρίδα μας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους μια αυστηρή και αποτρεπτική μεταναστευτική πολιτική, καθώς η Κύπρος αυτή τη στιγμή, κατ’ αναλογία πληθυσμού, είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην υποδοχή λαθρομεταναστών.

Επιπρόσθετα, μιλώντας για την ραγδαία αύξηση στην εγκληματικότητα από συμμορίες λαθρομεταναστών που έχουν γκετοποιήσει το κέντρο της Λευκωσίας και άλλες περιοχές του νησιού, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, απευθυνόμενος στον Υπουργό Δικαιοσύνης, τόνισε ότι ο έλεγχος τροχαίων παραπτωμάτων δεν είναι επιχειρήσεις πάταξης της εγκληματικότητας των μεταναστών. Επίσης, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι κλιμάκιο του ΕΛΑΜ έχει επισκεφτεί ήδη δύο φορές τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους του κέντρου της Λευκωσίας, βλέποντας ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.