Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη 26/11/2020 σχετικά με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) για το 2020.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο αθλητισμός αποτελεί ένα σημαντικό τομέα, που το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Υπάρχουν πάρα πολλές Ομοσπονδίες Αθλημάτων, που αυτή τη στιγμή δεν χρηματοδοτούνται ανάλογα, υπάρχουν Κύπριοι αθλητές που διαπρέπουν στο εξωτερικό, σε αρκετά αθλήματα, όμως πάντα τυχαίνει να καλύπτουν τα έξοδα τους μόνοι τους, χωρίς καμία απολύτως στήριξη από τη πολιτεία.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, μέσα από τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό για στήριξη του αθλητισμού, υπάρχουν κονδύλια που προορίζονται για την κάρτα οπαδού. Το βαρύ τίμημα αυτής της νομοθεσίας, πλήρωσαν οι φίλαθλοι και οι ομάδες. Οι οιαδοί εξαιτίας της κάρτας απομακρύνθηκαν από τους αθλητικούς χώρους, ενώ η φυγή δημιούργησε τεράστια οικονομικά προβλήματα σε όλα τα σωματεία.

Όπως υπενθύμισε στο σώμα ο κ. Χρίστου, το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό κόμμα που τάχθηκε εξαρχής ενάντια στη συγκεκριμένη νομοθεσία, ενώ από τον Νοέμβριο του 2018 έχει καταθέσει σχετική πρόταση για πλήρη κατάργηση της κάρτας οπαδού. Για ακόμα μια φορά, καλούμε το κοινοβούλιο να στηρίξει τη πρότασή μας.