Τηλεμαχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22/1, με την συμμετοχή των πέντε βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι δέχτηκαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους των πέντε μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών για το Κυπριακό και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, όσο αφορά το Κυπριακό τόνισε ότι αποτελεί πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να γίνει εφικτή μια λύση σε αυτό το πλαίσιο. Όπως τόνισε, οι συνεχείς υποχωρήσεις στα πλαίσια της ΔΔΟ έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα, αναδεικνύοντας το γεγονός πως η μόνη αντιομοσπονδιακή πολιτική δύναμη που μπορεί να διεκδικήσει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στα πλαίσια του Ενιαίου Κράτους, είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον δεύτερο γύρο  ερωτήσεων, που αφορούσε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, την ίδια στιγμή που οι άλλοι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις μείζονος σημασίας για την οικονομία, την ανεργία, τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, τον κατώτατο μισθό, ο κ. Χρίστου ερωτήθηκε για δευτερεύουσας σημασίας θέματα, όπως τον Αντετοκούνμπο.

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου έστειλε το μήνυμα ότι όλοι οι άλλοι βασικοί ανθυποψήφιοι του προέρχονται από το ίδιο πολιτικό σύστημα, έχοντας όλοι την ευκαιρία να κυβερνήσουν και να συγκυβερνήσουν αυτό τον τόπο, ακολουθώντας τις ίδιες τακτικές και πολιτικές. Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να φέρει την πραγματική αλλαγή, τονίζοντας ότι δεν θα προδώσουμε την επιλογή όσων μας εμπιστευτούν.