Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Παράταξης μας Χρίστος Χρίστου, δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα το Ε.ΛΑ.Μ θα κατέλθει με τον Πρόεδρο του ως υποψήφιο στις Προεδρικές εκλογές του 2023.

“Τα συλλογικά όργανα του κόμματος έχουν ήδη αποφασίσει για αυτόνομη κάθοδο“, επανέλαβε, “αλλά και πάλι τα ίδια όργανα θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Το ΕΛΑΜ θα έχει το δικό του πρόγραμμα, και για την ώρα δεν βλέπουμε τίποτα άλλο πέραν της πρώτης Κυριακής των εκλογών. Θεωρούμε πάντως πως η Προεδρολογία άρχισε πολύ νωρίς (αλλά αφού με ρωτάτε σας απαντώ), την ίδια ώρα που οι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας είναι αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα τους”.

«Εμείς δεν είχαμε καμία επαφή με άλλα κόμματα», είπε, και παρέπεμψε στο τι έπραξε το κόμμα στις προηγούμενες Προεδρικές:

«Να θυμίσω ότι στις Προεδρικές του 2018 είχαμε αποστείλει επιστολή στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους με το δικό μας πρόγραμμα. Το πιο πιθανό αυτό θα πράξουμε και σε αυτές τις εκλογές».

«Βασικές αρχές για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ)» ανέφερε, «είναι μεταξύ άλλων το Κυπριακό. Τασσόμαστε εναντίον της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και προτάσσουμε ως μοναδική, δίκαιη και σωστή λύση αυτήν του ενιαίου κράτους».

Αναφέρθηκε επίσης στις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει το μεταναστευτικό: «Στην Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής, που παρακολουθεί το θέμα και της οποίας προεδρεύουμε, καταθέσαμε λύσεις», είπε, «με την σύμφωνη γνώμη και των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτήν», και επανέλαβε πως «εδώ που φτάσαμε η μόνη λύση είναι η άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών».

Και ξεκαθάρισε: «Το ΕΛΑΜ δεν απέκλεισε ποτέ κανένα κόμμα, άλλοι το κάνουν, αλλά διαφυλάττουμε τις αρχές και τα πιστεύω μας. Στην πολιτική δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί, για το καλό του τόπου. Εμείς λειτουργούμε με βάση το δημόσιο συμφέρον της Πατρίδας μας. Είμαστε ανοικτοί για όλους, αλλά δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ιδέες μας. Η Δημοκρατία τονίζει την πολυφωνία και αυτό είναι καλό για όλους τους πολίτες».

Ο Πρόεδρος της Παράταξης μας αναφέρθηκε επίσης στην ακρίβεια που βασανίζει τους πολίτες, για να προσθέσει πως: «εμάς μας ενδιαφέρει να ακούσουμε από τον κάθε υποψήφιο στις Προεδρικές τι θα κάνει με όλα αυτά τα προβλήματα και να έχει προτάσεις για νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας. Εμείς θα καταθέσουμε πολλές προτάσεις».

Ερωτηθείς για τις μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Υπηρεσία που ψηφίστηκαν χθες στην βουλή, ο Χρίστος Χρίστου ξεκαθάρισε πως: «η δημόσια υπηρεσία πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη, ακούμε όλοι καθημερινά εκατοντάδες παράπονα, π.χ για το υπουργείο εργασίας και που δεν απαντούν τα τηλέφωνα όπως και σε άλλες υπηρεσίες και υπουργεία. Πρέπει να δούμε την ουσία και όχι τίτλους και συνθήματα. Ο πολίτης πρέπει να βρίσκει λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα».

Εμείς ταχθήκαμε εναντίον της αναβολής διεξαγωγής των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μελετάμε και καταθέτουμε εισηγήσεις, ήταν το σχόλιο του για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.