Τον Μάιο του 2021 στην Κύπρο θα διεξαχθούν οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. Η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας περιπλέκεται από τις ενέργειες της Τουρκίας, το σκάνδαλο με διαβατήρια και τη διαφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το θέμα των παράνομων μεταναστών.

Το Cyprus Daily News πήρε συνέντευξη από τον αρχηγό του κόμματος Ε.ΛΑ.Μ, όπου ο κ. Χρίστος Χρίστου εξέφρασε τις θέσεις του σχετικά με αυτά τα θέματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το EΛAM, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο πολιτικό κόμμα στην Κύπρο, που αυξάνει ενεργά τον αριθμό των υποστηρικτών του μεταξύ των ψηφοφόρων.

— Το κόμμα σας έχει αμφιλεγόμενη φήμη. Υπάρχουν άνθρωποι που σας λένε πατριώτες, άλλα και αυτοί που σας λένε φασίστες και ξενοφοβικούς. Τα ΜΜΕ πολύ λίγα γράφουν για σας, αλλά και αν κάποιος δημοσιεύει υλικό για το κόμμα σας, τότε, κατά κανόνα σε ένα αρνητικό πλαίσιο. Ποιοί είστε πραγματικά;

 Το Ε.ΛΑ.Μ είναι ένα λαϊκό, εθνικιστικό, πατριωτικό κόμμα. Οι χαρακτηρισμοί των πολιτικών μας αντίπαλων είναι αναληθείς. Προσπαθούν να επιβάλλουν στους πολίτες της Κύπρου την εντύπωση πώς εμείς είμαστε φασίστες και ξενοφοβικοί. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τον όρο και ούτε και είμαστε φασίστες, αλλά ούτε και ξενοφοβικοί. Εμείς είμαστε πατριώτες για τη χώρα μας και τον λαό μας. Αγαπάμε την πατρίδα, το λαό, την οικογένεια. Δεν βλέπω που είναι το κακό.

Η δική μας παράταξη δεν είναι μπλεγμένη σε κανένα σκάνδαλο είτε οικονομικό, είτε άλλης φύσεως και άρα δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα με τα οποία να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα όσα το Ε.ΛΑ.Μ διεκδικεί για το λαό μας. Οι ακραίοι χαρακτηρισμοί που καταλογίζονται εναντίον μας από τα άλλα κόμματα είναι λόγω έλλειψης κάποιων σοβαρών επιχειρημάτων εναντίον μας. Απλά είμαστε το μοναδικό κόμμα, αυτήν την στιγμή, που δεν εμπλέκεται σε κανένα σκάνδαλο.

Όσον αφορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης,  παλαιότερα δεν είχαμε την ευκαιρία να έχουμε πολλές παρουσίες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια αυτές έχουν αυξηθεί.

— Είχα διαβάσει κάπου πως μέλη του κόμματος σας είχαν εμπλακεί σε επεισόδια με αλλοδαπούς μετανάστες. Αληθεύει αυτό;

— Έχουμε κατηγορηθεί κατά καιρούς για κάποια περιστατικά εκ των οποίων ορισμένα οδηγήθηκαν ενώπιων της δικαιοσύνης όπου και αποδείχτηκε ότι η παράταξη μας δεν εμπλεκόταν. Και να προσθέσουμε κάτι ακόμα. Ως πολιτική παράταξη, όσον αφορά το μεταναστευτικό θέμα, εμείς προτείνουμε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική. Δεν είναι ο σκοπός μας να λύσουμε οτιδήποτε μέσα από τη βία.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε όλη την συνέντευξη:
Χρίστος Χρίστου: Είμαστε το μοναδικό κόμμα που δεν εμπλέκεται
σε κανένα σκάνδαλο