Ακολουθεί αυτούσια η συνέντευξη του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου στην εφημερίδα “Σημερινή” που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 23/12/2018:

Δώδεκα παιδικά μπουφάν και οι δριμείες κατηγορίες που προηγήθηκαν λίγα εικοσιτετράωρα προηγουμένως από το ΔΗΚΟ, ότι «υμνούν τον φασισμό», έθεσαν εκ νέου το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο στο στόχαστρο και στο εδώλιο του κατηγορουμένου. H απάντηση για το περιστατικό σε σχολείο της Γεροσκήπου δόθηκε δημοσίως από τον πρόεδρο του κινήματος, από τον αέρα του κρατικού καναλιού. «Το μόνο που πράξαμε ήταν να ρωτήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες», δήλωσε, και εξήγησε ότι ήταν το ίδιο το σχολείο που μοίρασε τα μπουφάν στους μαθητές. Ο Χρίστος Χρίστου παραθέτει μέσω της συνέντευξής του στη «Σ»τις συντεταγμένες της ιδεολογίας του κόμματός του, απαντά στους επικριτές του και τοποθετείται για το Κυπριακό, το προσφυγικό και τις τουρκικές απειλές.

 

Μόνιμη επωδός, πλέον, ο χαρακτηρισμός «φασίστες» ως απάντηση από τους αντιπάλους σας στην κριτική που τους ασκείτε. Μήπως, όμως, αυτή η αντιμετώπιση «βολεύει» τελικά το ΕΛΑΜ; Σας ενδυναμώνει αντί να σας λαβώνει;

Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια για το ΕΛΑΜ. Έχει αποδειχτεί σε όλη την κοινωνία ποιοι ακολουθούν φασιστική νοοτροπία και ποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να είναι δίπλα στον λαό. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «στέκεται πάντα με τον λαό». Θα πρέπει να τους απαντήσουμε ότι ο λαός δεν είναι οι τράπεζες και ότι το ΔΗΚΟ τούς μόνους που έχει στηρίξει είναι τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους δηλαδή, που σήμερα καταδυναστεύουν τον μέσο πολίτη. Αντίθετα, το ΕΛΑΜ βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες αυτού του τόπου. Παραδίδει είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα και ρουχισμό, σε συμπατριώτες μας που το έχουν ανάγκη, έχουμε παραδώσει πυροσβεστικά συστήματα σε κοινότητες, κυρίως ορεινές, οι οποίες δεν έχουν άμεση στήριξη από το ίδιο το κράτος και διαθέτουμε ένα μεγάλο ποσό της κομματικής χορηγίας για ιατρικές εξετάσεις άπορων πολιτών. Κάθε Σεπτέμβρη κάνουμε διανομή σχολικών ειδών και για όλα όσα έχω αναφέρει υπάρχουν αποδείξεις. Το ΔΗΚΟ, αλλά και άλλα κόμματα, το μόνο πράγμα το οποίο έχουν υποστηρίξει μέχρι σήμερα είναι τις νομοθεσίες για την εκποίηση περιουσιών και νομοθεσίες που έχουν ως μόνο στόχο να διαλύσουν τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η φιλανθρωπική δράση, όμως, αποτελεί γνωστή μέθοδο προπαγάνδας και προσηλυτισμού των εθνικιστικών ακροδεξιών κινημάτων…

Αυτό θα ίσχυε αν οι συγκεκριμένες δράσεις περιορίζονταν μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Όμως, το ΕΛΑΜ δραστηριοποιείται σε αυτό το επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κάθε χρόνου, όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους, αλλά σε συστηματική βάση. Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αισθήματα ή τις ανάγκες των πολιτών προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. Όσον αφορά το ότι πρεσβεύουμε μια ιδεολογία που ανήκει στη σφαίρα του φασισμού, καμία σχέση. Δεν είμαστε υμνητές ούτε του Μουσολίνι, ούτε του Χίτλερ και ούτε επιθυμούμε με κανένα τρόπο να γίνουμε. Απ’ εκεί και πέρα, εάν κάποιοι σκόπιμα θέλουν να παρερμηνεύουν την πίστη στην πατρίδα, στην ιστορία, στον ίδιο τον λαό, τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας, για να χαρακτηρίζουν οποιοδήποτε διαφωνεί μαζί τους «φασίστα», «ναζιστή» ή «ρατσιστή», χρησιμοποιούν απλώς προσχήματα για να αποφύγουν να τοποθετηθούν επί ενός καίριου ζητήματος. Πιστεύουν τελικά ότι είμαστε Έλληνες και ότι αυτός ο τόπος πρέπει να προστατευτεί από την επιθετικότητα και επεκτατικότητα της Τουρκίας ή κρύβονται πίσω από μια ταμπέλα που λέει «είσαστε φασίστες», για να εξυπηρετήσουν σκοπούς που έχουν θέσει ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Καταθέσαμε 180 προτάσεις νόμου

Είναι το ΕΛΑΜ ένα κίνημα, το οποίο παράγει πολιτική;

Είμαστε το μόνο κίνημα που καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις – έχουμε καταθέσει πέραν των 180 προτάσεων Νόμου για όλα τα ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, και δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε τα άλλα κόμματα να τρέχουν στην ουρά του ΕΛΑΜ για να προλάβουν δυσάρεστες για τα ίδια εξελίξεις. Έχουμε αποδείξει ότι παράγουμε πολιτική, η οποία είναι επ’ ωφελεία πρώτα του τόπου μας και του λαού μας. Δεν θέτουμε ποτέ τα κομματικά μας συμφέροντα υπεράνω και το αποδείξαμε στηρίζοντας αρκετές φορές προτάσεις νόμου και ψηφίσματα προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους. Σε ανάλογες περιπτώσεις, τα άλλα κόμματα μάς κρίνουν βάσει της ταμπέλας που οι ίδιοι μας έχουν τοποθετήσει. Καταθέσαμε πρόσφατα -και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος- τροπολογίες για τον προϋπολογισμό του 2019. Κανένα κόμμα δεν στήριξε καμία τροπολογία μας, με το σκεπτικό και μόνο ότι η πατρότητα των προτάσεων ανήκει στο ΕΛΑΜ. Από την άλλη, εμείς επιλέξαμε και ψηφίσαμε τροπολογίες, που θα βοηθούσαν στην καλύτερη λειτουργία του κράτους, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα τις είχε καταθέσει.

Παράγουμε πολιτική και όσον αφορά το Κυπριακό και το ζήτημα των οδοφραγμάτων. Μέχρι την έλευσή μας στο Εθνικό Συμβούλιο και στο Κοινοβούλιο, όλα τα κόμματα συμφωνούσαν στη βάση της ΔΔΟ. Χωρίς καμία εξαίρεση. Το ΕΛΑΜ από την πρώτη μέρα κατέθεσε μία συγκεκριμένη πρόταση για αλλαγή στρατηγικής στο εθνικό μας θέμα και, ταυτόχρονα, ζητήσαμε να εξεταστεί σε επίπεδο συμβουλίου αρχηγών. Δεν είμαστε, όμως, απλώς αρνητές της ΔΔΟ. Προωθούμε τη λύση του ενιαίου κράτους, διότι μόνον έτσι μπορεί ο κυπριακός Ελληνισμός να επιβιώσει, αλλά και η ίδια η ΚΔ να συνεχίσει να υπάρχει. Στο θέμα των οδοφραγμάτων έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μέχρι την έλευση του ΕΛΑΜ, κανένα κόμμα δεν είχε θέσει θέμα. Εμείς ζητήσαμε εξ αρχής το κλείσιμό τους, διότι θεωρούμε ότι μέσω της διάνοιξης στηρίζουμε την ίδια την κατοχή. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, είδαμε ότι και κάποια άλλα κόμματα έχουν αλλάξει τη θέση τους και, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν κι εκείνα το κλείσιμο. Μένουν φυσικά μόνο στα λόγια, γιατί στην πρόσφατη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού όλα τα κόμματα ψήφισαν τα κονδύλια που αφορούσαν στη διάνοιξη και νέων οδοφραγμάτων.

Παρόλα αυτά, μια κριτική που δέχεστε είναι ότι περιορίζεστε σε εύηχα συνθήματα. Πρακτικά πώς επιτυγχάνεται λύση ενιαίου κράτους; Αν διαπραγματευόταν το ΕΛΑΜ τι θα έκανε;

Σαράντα τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων έχουν οδηγήσει εν τέλει σε ένα καινούργιο αδιέξοδο. Χωρίς να έχουμε καταλήξει πουθενά, χωρίς να έχουμε κερδίσει τίποτα και χωρίς η στάση της Τουρκίας να αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου. Πρέπει, λοιπόν, να επανεξετάσουμε τη στάση μας. Όχι απλώς μπορούμε, αλλά επιβάλλεται να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και να  επιδιώξουμε το αυτονόητο. Την προστασία, την επιβίωση και την ευημερία του κυπριακού Ελληνισμού. Προτείνουμε το ενιαίο κράτος, γιατί όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη είναι δομημένα σαν ένα κράτος. Στη δική μας περίπτωση, επιδιώκουν να εφαρμόσουν τη ΔΔΟ. Έναν  εθνικό και θρησκευτικό διαχωρισμό εις βάρος του λαού μας, ένα σύστημα που όπου εφαρμόστηκε κατέληξε σε μια τραγωδία, μια ρατσιστική λύση που σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιώσει τους Έλληνες της Κύπρου. Υπάρχουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ  -τα αρχικά ψηφίσματα- που μιλούν για εισβολή και κατοχή και είναι αυτά που πρέπει να εκμεταλλευτεί η δική μας πλευρά, να τα φέρει ξανά στην επιφάνεια, να διεκδικήσει και να καθορίσει μια νέα πορεία. Η στάση της Τουρκίας είναι δεδομένη. Δεν θα αλλάξει. Αντίθετα, θα γίνεται ακόμα πιο προκλητική, πιο επιθετική, λόγω υδρογονανθράκων. Το θέμα, όμως, είναι τι θα πράξει η δική μας πλευρά και όχι η Τουρκία. Αν, λοιπόν, το ΕΛΑΜ βρισκόταν σήμερα στο προεδρικό, το πρώτο πράγμα που θα έπραττε θα ήταν να θέσει το Κυπριακό στην ορθή του βάση, ως πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για δικοινοτική διαφορά, παρόλο που διαχρονικά η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταφέρει αυτό το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα. Εάν επιμένουμε να μεταφέρουμε προς την ΕΕ, αλλά και διεθνώς,  ότι το Κυπριακό είναι μία εσωτερική διαφορά, κινδυνεύουμε να υποβαθμιστεί το πρόβλημά μας και να εξαναγκαστούμε σε μια λύση που θα δικαιώνει τα τετελεσμένα της εισβολής και θα μετατρέπει την Τουρκία σε συνέταιρο στο οποιοδήποτε νέο κράτος θα προκύψει.

Ναι ή όχι στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην παρούσα φάση;

Όχι. Δεν υπάρχει καμία προοπτική που να μπορεί να οδηγήσει αυτήν τη στιγμή σε οτιδήποτε καλύτερο.

Στα εθνικά μνημόσυνα

Η οργανωμένη παρουσία του ΕΛΑΜ, τα «παιδιά με τα μαύρα», σε εθνικά μνημόσυνα δίνει την εντύπωση ότι προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε τους ήρωες και τους αγώνες του Ελληνισμού…

Βλέπουμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Η ιστορία είναι κομμάτι ενός λαού. Άρα κανένας δεν μπορεί να μας αρνηθεί ή να μας υποδείξει ποιους επιλέγουμε να τιμήσουμε. Η στροφή της νεολαίας προς τα εθνικά ιδεώδη είναι κάτι που επιδιώκουμε και στρατηγικά αν θέλετε. Προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τους νέους από τους αγώνες των προγόνων μας, οι οποίοι θυσιάστηκαν για να κερδίσει αυτός ο τόπος την ελευθερία του. Την ώρα που όλοι οι πολιτικοί εξακολουθούν να παρελαύνουν από τα εθνικά μνημόσυνα, όχι για να τιμήσουν τον πεσόντα, αλλά για να διακηρύξουν τις θέσεις τους για τη ΔΔΟ και να εμφυτεύσουν στα μυαλά του κόσμου ότι αυτή είναι η μοναδική εφικτή λύση, βλέπουμε να αντιδρούν στη δική μας παρουσία. Στα εθνικά μνημόσυνα θα είμαστε, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Στα εθνικά μνημόσυνα δικαιούμαστε να είμαστε διότι είμαστε οι απόγονοι της γενιάς που πολέμησε τη βρετανική αυτοκρατορία και στα εθνικά μνημόσυνα επιβάλλεται να είμαστε για να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία μας.

Είστε πολεμοχαρής;

Όχι. Σε καμία περίπτωση. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος, ο οποίος να επιζητεί την πολεμική αναμέτρηση. Επειδή, όμως, απέναντί μας έχουμε μια επεκτατική Τουρκία, θα πρέπει και σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο να υπάρχουν επιλογές αντιμετώπισης του κινδύνου. Επιδιώκουμε την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς, με τη λογική δημιουργίας αποτρεπτικής ισχύος και, παράλληλα, επιζητούμε να βρεθούν εκείνες οι διπλωματικές οδοί που θα επιτρέψουν στην ΚΔ να ενισχύσει τις συμμαχίες που έχει σήμερα και να δημιουργήσει νέες εντός και εκτός ΕΕ, οι οποίες θα μας βοηθήσουν στο εθνικό μας ζήτημα.

Περί ρατσισμού

Είναι οι Έλληνες αρία φυλή;

Δεν πιστεύω ότι η ελληνική φυλή έχει ανώτερη καταγωγή. Πιστεύω, όμως, ότι οι Έλληνες υπήρξαν δημιουργοί πολιτισμού κι ένα μεγάλο μέρος του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού κατάγεται από την αρχαία Ελλάδα. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την εθνική μας ταυτότητα. Δεν πρέπει, λοιπόν, να μας συγχύζουν με θεωρίες περί αρίας φυλής ή οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει η ιδεολογία του ναζισμού ή του φασισμού.

Δεν υπάρχουν ρατσιστές στις τάξεις του ΕΛΑΜ;

Εξαρτάται πώς το εννοείται. Ρατσιστής με τη φυλετική έννοια δεν υπάρχει. Αν, τώρα, με τον όρο «ρατσιστής» εννοούμε αυτόν που κρατά την ελληνική σημαία ψηλά και βρίσκεται στις 20 του Ιούλη στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας για να διαμαρτυρηθεί για την κατοχή και να φωνάξει «έξω οι Τούρκοι»…, εάν με αυτήν την έννοια χαρακτηρίζεται κάποιος ρατσιστής, τότε υπάρχουν πολλοί. Ο πρώτος είμαι εγώ.

Σκιές για μετανάστες

Πρώτη σε τάση ροής προσφύγων η Κύπρος. Να απελαθούν ή να ληφθούν άλλα μέτρα;

Πρόσφυγας θεωρείται κάποιος που προέρχεται άμεσα από μία εμπόλεμη ζώνη. Στην περίπτωση της Κύπρου δεν συμβαίνει αυτό. Οι πλείστοι που καταφθάνουν στο νησί μας, προέρχονται κατευθείαν από την Τουρκία. Τη χώρα που με ευρωπαϊκή οικονομική συνδρομή ανέλαβε να διαχειριστεί το θέμα κι έχει λάβει δισεκατομμύρια, αλλά αντί να συντηρήσει τους πρόσφυγες, χρησιμοποιεί -όπως αποδείχθηκε- αρκετά από αυτά τα χρήματα για τις αμυντικές της δαπάνες. Η Κύπρος θα πρέπει να εφαρμόσει πρώτα απ’ όλα μια σωστή μεταναστευτική πολιτική. Η εφαρμογή του νόμου, η άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη Δημοκρατία, θα ήταν ένα μέτρο που θα περιόριζε το πρόβλημα. Αποκλειστικό «προνόμιο» της ΚΔ είναι και τα υψηλά επιδόματα που λαμβάνουν εις βάρος των ίδιων των πολιτών της. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, δεν το έχει εφεύρει το ΕΛΑΜ. Είναι κάτι που βλέπει ο κόσμος και αντιδρά – δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια για να συντηρηθούν πλουσιοπάροχα αυτοί οι άνθρωποι, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει τους πρόσφυγες του 1974, τους άστεγους, τους πολύτεκνους, τους μονογονιούς και αρκετές άλλες ομάδες. Αλλά το πιο ανησυχητικό με την παρουσία των παράνομων μεταναστών είναι το πρόβλημα ασφάλειας που μπορεί να δημιουργηθεί. Έχουμε παρατηρήσει πώς όσοι έχουν αφιχθεί πρόσφατα είναι κυρίως άνδρες νεαρής ηλικίας. Ο συνειρμός γίνεται αβίαστα: Συνήθως οι πρόσφυγες δεν είναι άνθρωποι τρίτης ηλικίας και γυναικόπαιδα; Γιατί στην Κύπρο αποβιβάζονται μόνο άνδρες νεαρής ηλικίας; Είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις υπηρεσίες ασφαλείας και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, δεδομένου και του καλέσματος της συριακής κυβέρνησης προς όσους εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω του πολέμου, να επιστρέψουν για επανεγκατάσταση.

 

«Δεν θα είμαστε περίπατος για Ερντογάν»

Τεθωρακισμένα άρματα τύπου Leopard στην Κυθρέα, αλλεπάλληλες παραβιάσεις στην ΑΟΖ μας. Ετοιμάζεται η Τουρκία για θερμό επεισόδιο;

Τίποτα δεν αποκλείεται, γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χειρισμούς μας. Η πρόσφατη ποιοτική ενίσχυση του κατοχικού στρατού τόσο με γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης, όσο και με την άφιξη των 77 αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου Firtina, δείχνουν ότι μόνη πρόθεση της Τουρκίας είναι να πιέσει την ΚΔ να μην προχωρήσει στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Εξ ου και εισηγηθήκαμε ως αντίδραση να ζητήσει η κυβέρνησή μας την άμεση επιβολή εμπάργκο στην πώληση ευρωπαϊκών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία. Αυτοί οι λεονταρισμοί από πλευράς Ερντογάν δεν πρέπει να μας αποτρέψουν από τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με καταδίκη του οικονομικού μέλλοντος του κυπριακού Ελληνισμού και παράδοση στις αξιώσεις της Τουρκίας. Τα πράγματα είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Επειδή, όμως, οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων κυρίως προσπαθούν να προκαλέσουν πανικό στις τάξεις του κυπριακού λαού και έχουμε δεχτεί πάρα πολλές απειλές από την τουρκική κυβέρνηση ότι θα κάνουν περίπατο στην Αν. Μεσόγειο, κάτι που μεταφράζεται σε έμμεση απειλή για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, θέλω να μεταφέρω κι ένα διαφορετικό μήνυμα. Αυτός ο «περίπατος»  του κυρίου Ερντογάν πιθανόν να μην είναι τόσο εύκολος όσο νομίζει κι αν κάποια στιγμή επιδιώξει πραγματικά να εφαρμόσει τα επεκτατικά του σχέδια, θα ανακαλύψει ότι ο Τρίτωνας, ο Ματρόζος και ο Παπανικολής δεν είναι μια παρέα φίλων, αλλά υπερσύγχρονα υποβρύχια του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο και μπορούν να στείλουν το οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο αμφισβητήσει έμπρακτα την ΚΔ στα βάθη του βυθού.

 

Έδρα στην Ευρωβουλή,στόχος το Προεδρικό

Αυτόνομη κάθοδος στις Ευρωεκλογές. Η έκτη έδρα σάς ανήκει;

Θα το δείξει η κάλπη. Σίγουρα θα παλέψουμε για να είμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο και το ΕΛΑΜ διεκδικεί με αξιώσεις μία έδρα. Γίνονται διεργασίες για τον κατάλογο των έξι και δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έχουν ήδη επιλεγεί από το κίνημα είναι ο Μάριος Βασιλείου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γεάδης Γεάδη. Θέλουμε να είμαστε στην επόμενη Ευρωβουλή όχι απλώς για να ενισχυθούμε πολιτικά, αλλά για να δουλέψουμε, ώστε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την Κύπρο σε όλα τα επίπεδα. Οι εθνικιστικές δυνάμεις σε όλη την ΕΕ βρίσκονται σε συνεχή άνοδο και από τις επαφές που έχουμε εκτιμούμε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αντιτουρκικό τόξο, με προοπτική να ενισχύσει και τη δική μας θέση για λύση στη βάση ενιαίου κράτους.

Απώτερος στόχος του ΕΛΑΜ είναι το Προεδρικό;

Το ΕΛΑΜ σίγουρα δεν βλέπει τον εαυτό του ούτε σαν Οικολόγους, ούτε σαν Συμμαχία Πολιτών. Δεν δημιουργηθήκαμε για να εκμεταλλευτούμε ευκαιριακές καταστάσεις. Δημιουργηθήκαμε και εκπροσωπούμε μια συγκεκριμένη ιδεολογία, για να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος και ο μελλοντικός στόχος, όπως και οποιουδήποτε σοβαρού πολιτικού κινήματος, είναι η κατάληψη της εξουσίας.