Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρενέβη τηλεφωνικά στο Σίγμα, όπου σχολιάζοντας την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, επεσήμανε ότι η παράταξη μας έχει διακόψει εδώ και καιρό κάθε επαφή με τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι κάθε πολιτικό Κίνημα κρίνεται για το έργο και την προσφορά του στην κοινωνία και την πατρίδα, όχι από τις ενέργειες άλλων πολιτικών κινημάτων σε άλλες χώρες. Η δράση του ΕΛΑΜ τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο είναι αποτυπωμένη στην κοινωνία και για τον λόγο αυτό σε κάθε εκλογική διαδικασία σημειώνει σημαντική άνοδο.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις κάποιων κομμάτων, που σπέρνουν τον διχασμό για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, ο κ. Χρίστου επεσήμανε ότι στην Κύπρο του 2020 δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία, αλλά υπάρχει έλλειψη σεβασμού στην Δημοκρατία από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, φέρνοντας ως παράδειγμα την λίστα Γιωρκάτζη, καθώς αν και υπάρχει απόφαση για δημοσίευση της λίστας, εν τούτοις παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, λόγω της εμπλοκής όλων των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων στο σκάνδαλο.

Μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ χωρίς φόβο και πάθος εξέφρασε την απογοήτευση του για τις κινήσεις και την συνολική διαχείριση της Χρυσής Αυγής τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ιδέες δεν ποινικοποιούνται.

Το ΕΛΑΜ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Χρίστου, είναι ένα πολιτικό κίνημα που αγκαλιάζεται από την κοινωνία, με κόσμο που προέρχεται από όλους τους πολιτικούς χώρους και πίστεψαν ότι η Παράταξή μας μπορεί να φέρει την αλλαγή την οποία επιθυμεί ο λαός.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, κατατάσσουν την σημερινή μέρα την πιο αποφράδα μετά από την ίδρυση του ψευδοκράτους. Θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία και τα κόμματα να καλλιεργήσουν ένα κλίμα ενότητας και όχι διχόνοιας στον λαό σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας ώρες. Θα πρέπει, όπως συμπλήρωσε, να σταλεί το μήνυμα πως δεν ξεχάσαμε τη γη μας, δεν ξεχάσαμε τις κατεχόμενες πόλεις και χωριά, αλλά θα αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας