Ρυθμιστής των εκλογών ήταν το ΕΛΑΜ, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, που ήταν φιλοξενούμενος σήμερα στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ.

Και συμπλήρωσε: Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα και τους δικούς τους ψηφοφόρους, όσοι ψήφισαν ΕΛΑΜ, με ελεύθερη βούληση κατέληξαν, όπως φάνηκε, να ψηφίζουν Νίκο Χριστοδουλίδη.

Να τονίσω, είπε, πως το ΑΚΕΛ και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αν εκλέγονταν, θα διέκοπταν κάθε συνεργασία με το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και με την Ιταλία, η οποία βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ με την κοινοπραξία της ΕΝΙ και ΤΟΤΑL, απλά και μόνο επειδή στην Ιταλία έχει αναδειχθεί εθνικιστική κυβέρνηση. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Κύπρο, κατέληξε. Όπως και η πολιτική τους σε πολλά άλλα θέματα.

Επίσης, ο κ. Μαυρογιάννης, συμπλήρωσε, ΔΕΝ απάντησε στο ερωτηματολόγιο που αποστείλαμε και στους δύο εναπομείναντες υποψηφίους μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των Προεδρικών εκλογών. Λειτούργησε δηλαδή ξεκάθαρα και για μία ακόμη φορά ως πειθήνιο όργανο του ΑΚΕΛ. Αν ήταν πραγματικά «ανεξάρτητος», τόνισε, θα απαντούσε στο ΕΛΑΜ.

Ο Χρίστος Χρίστου συνεχάρη τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του δηλώνοντας με έμφαση πως: ως ΕΛΑΜ δεν συζητήσαμε τίποτα με τον νέο Πρόεδρο. ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός η συμμετοχή μας στη νέα Κυβέρνηση, συμπλήρωσε, ο κ. Χριστοδουλίδης δεν έχει «λευκή επιταγή» από το ΕΛΑΜ, αλλά αν μας καλέσει να συνομιλήσουμε θα το πράξουμε.

Θεωρούμε πολύ δύσκολο να υιοθετήσει θέσεις μας σε καίρια ζητήματα, είπε, και θα διαφανεί τις επόμενες μέρες τι ακριβώς θα γίνει, τονίζοντας με έμφαση και για δεύτερη φορά, πως για εμάς ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός η συμμετοχή στη νέα Κυβέρνηση.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Πρόεδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου.