Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ τη Τετάρτη 30/10, όπου συζήτησε για τα θέματα που άπτονται της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως τις πολιτογραφήσεις, το Κυπριακό, την ακύρωση των παρελάσεων, το ΓΕΣΥ και την εγκληματικότητα των αλλοδαπών στο κέντρο της Λευκωσίας.

Όσο αφορά τις πολιτογραφήσεις, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι είναι ένας τρόπος με τον οποίο πλουτίζουν κάποια δικηγορικά γραφεία. Επιπλέον, ανέφερε ότι η διαφθορά στη Κύπρο αφορά πολύ περισσότερα θέματα, κάνοντας αναφορά, για παράδειγμα, σε φυλακίσεις στελεχών του ΑΚΕΛ για σκάνδαλα, αλλά και την γενικότερη ασυδοσία των πολιτικών κομμάτων.

Ακολούθως, ο κ. Χρίστου ξεκαθάρισε την αντίθεση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου με τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ενώ δήλωσε ότι ο λαός θα πρέπει ερωτηθεί μέσω δημοψηφίσματος ποια λύση επιθυμεί, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πειραματική και ρατσιστική ΔΔΟ οδηγεί σε επανειλημμένα αδιέξοδα.

Εν συνεχεία, σε σχέση με το ΓΕΣΥ, ο κ. Χρίστου δήλωσε ότι το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, χωρίς όμως να δίνει λευκή επιταγή σε κανένα, καθώς θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική κρητική όπου αυτή χρειάζεται, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα (ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ) υποσκάπτουν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ με τη στάση που τηρούν.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια των αλλοδαπών που μαχαίρωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας τον γιό οδηγού λεωφορείου, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του. Επεσήμανε επίσης ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα αποστείλει επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, καθώς η ασφάλεια των πολιτών είναι ζήτημα πρώτιστης σημασίας.