Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα το Μεσημέρι της Δευτέρας 18/11, όπου τοποθετήθηκε για την στοχοποίηση του ΕΛΑΜ από την Τουρκία και τους εδώ εγκάθετούς της, μετά το συμβολικό κάψιμο της κατοχικής «σημαίας» από το Μέτωπο Νεολαίας, αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, απευθυνόμενος στον Μουσταφά Ακιντζί, το ΕΛΑΜ δεν είναι ούτε Δημοκρατικός Συναγερμός, ούτε ΑΚΕΛ, που τον έχουν καλομάθει, παραθέτοντας το πρόσφατο παράδειγμα με την ψήφιση του «νόμου Ακιντζί» τον Απρίλιο του 2017, ενώ τόνισε ότι αποτελεί τίτλο τιμής για το ΕΛΑΜ, το να βρίσκεται στο στόχαστρο του κατακτητή της πατρίδας μας και στη ουσία να αποτελεί το μοναδικό του πρόβλημα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χρίστου υπογράμμισε ότι η αντικατοχική εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων και η συμβολική ενέργεια για καύση της «σημαίας» της ντροπής μας γεμίζει με ελπίδα, καθώς βλέπουμε τη νεολαία της πατρίδας μας να είναι ενεργή στον αντικατοχικό αγώνα και να βρίσκεται δυναμικά στα οδοφράγματα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ έστειλε το μήνυμα στον πολιτικό κόσμο στης Κύπρου, ότι θα πρέπει να καταδικάσει και όχι να στηρίξει τις παράλογες αξιώσεις που θέτει ο εκπρόσωπος της κατοχής, της εισβολής, των ληστών και σφετεριστών της πατρίδας μας.

Εν συνεχεία, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπου υπογράμμισε ότι η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο ανάμεσα στον ΓΓ του ΟΗΕ και τους Αναστασιάδη – Ακιντζί θα οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο, καθώς οι συνομιλίες που διεξάγονται στη λανθασμένη βάση της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, καθώς υποβαθμίζουν το κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα εγκλήματα της εισβολής και της κατοχής.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να επανατοποθετήσει το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την τουρκική επεκτατικότητα, διεκδικώντας με μια νέα εθνική στρατηγική μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στη βάση του Ενιαίου Κράτους, που ταυτόχρονα θα προκαλέσει και κόστος στη Τουρκία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χρίστου υποστήριξε ότι η πολιτική ηγεσία της Κύπρου πρέπει να αντιληφθεί την αναγκαιότητα για αναβάθμιση της άμυνας μας, στη λογική της δημιουργίας αποτρεπτικής ισχύος, επανενεργοποιώντας το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος – Κύπρου, αλλά και ενισχύοντας με σύγχρονα εξοπλιστικά προγράμματα την Εθνική Φρουρά.