Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Άλφα σχετικά με την πολύκροτη συζήτηση που αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου ανέφερε ότι εντός της βδομάδας θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος, ούτως ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι θα πράξουμε.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, η παράταξη μας διαφωνεί με τη γενικότερη φιλοσοφία του προϋπολογισμού, για τον λόγο αυτό έχει καταθέσει μια σειρά από τροπολογίες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις τροπολογίες που σταθερά καταθέτουμε από το 2016 για τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπανούνται για στήριξη των παράνομων μεταναστών και δήθεν αιτητών ασύλου, τα εκατομμύρια που προορίζονται στη προνομιακή μεταχείριση τουρκοκυπρίων (όπως η δωρεάν φοίτηση σε ιδιωτικά σχολεία) και άλλα πολλά.

Όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, το ΕΛΑΜ δεν πρόκειται να ψηφίσει κονδύλια τα οποία θα αφορούν την δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων που προορίζονται για παράνομους μετανάστες και τουρκοκύπριους, αλλά ταυτόχρονα να βλέπουμε συμπατριώτες μας άστεγους, άνεργους. Δεν θα ανεχθούμε, συμπλήρωσε, την ασυδοσία των τραπεζών, με την ανοχή και την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ απευθυνόμενος στη κυβέρνηση και τον υπουργό οικονομικών, υπογράμμισε πως μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ούτως ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός.

Η Παράταξή μας, όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, διατηρεί μια σταθερή γραμμή από την ίδρυσή του και με βάση αυτή τη γραμμή θα πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση και τις κοινωνικές ανισότητες που δημιουργούνται στη πατρίδα μας. Οι τροπολογίες του ΕΛΑΜ έχουν κατατεθεί ούτως ώστε η κοινωνία να βγει κερδισμένη.

Το ΕΛΑΜ, όπως υπογράμμισε ο κ. Χρίστου, μέσα από τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, θα προσπαθήσει να αλλάξει τις ανισότητες και να αυξήσει τις δαπάνες που αφορούν τους άνεργους, τους πολύτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους αγρότες, την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας, τους βετεράνους, τραυματίες και αιχμαλώτους του 1974.