Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου στη χθεσινή μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος μας αρχικά στηλίτευσε το γεγονός πως το κρατικό κανάλι έκανε πάνω από έξι μήνες να τον προσκαλέσει σε εκπομπή του εφαρμόζοντας μία συνωμοσία της σιωπής γύρω από τον Πρόεδρο ενός Κοινοβουλευτικού Κόμματος.

Εν συνεχεία εξήγησε αναλυτικά το τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο της Πάφου. Μέλος του Συνδέσμου Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου ζήτησε από το ΕΛΑΜ βοήθεια για άπορους μαθητές. Τότε το Κίνημά μας ρώτησε για το τι ανάγκες υπάρχουν και δόθηκαν 12 μπουφάν στους υπεύθυνους του σχολείου, οι οποίοι με τη σειρά τους τα διαμοίρασαν στους μαθητές που είχαν ανάγκη, κάτι που βεβαίως δεν είναι ευθύνη του ΕΛΑΜ αλλά του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης έγινε αναφορά και στον ρατσισμό που υφίστανται οι Έλληνες της Κύπρου αφού μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε στον Προϋπολογισμό η επιδότηση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ προς Τουρκοκύπριους για να φοιτούν σε σχολεία.

Όσον αφορά αυτούς που ανακίνησαν (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) το όλο ζήτημα αποσκοπούν στο να εμποδίσουν το ΕΛΑΜ να μεγαλώσει την επιτυχία του στις επόμενες εκλογές. Άρα όποιες πολιτικές σκοπιμότητες υπάρχουν είναι από αυτούς και όχι από το ΕΛΑΜ.